Az idei év szezonnyitó Családi Vállalattulajdonosok klub eseményén 17 Család képviseltette magát, összesen 42-en voltunk.

A program szokás szerint  a „Klub a Klubban” kötetlen beszélgetéssel kezdődött, majd a köszöntő és az aktualitások ismertetése következett, ahol tájékoztatás hangzott el az FBN-I soronkövetkező nemzetközi eseményeiről, illetve "Az Év Széchenyi Vállalkozása Díj"-ról.

Ezt követően a Terjeszkedés – Akvizíciók címmel az EY kiváló szakemberei tartottak előadást.

A családi vállalatok növekedési és terjeszkedési lehetőségeit a vállalati stratégiának megfelelő célokra építve, a célpontok felkutatásától a különböző típusú és különböző szaktudást igénylő átvilágításon, majd a tranzakción keresztül az integrálás és működtetés folyamatát, idő igényét, buktatóit is megismerhettük Dezse Margaret az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások (TAS) vezető partnere illetve Geist Ferenc – EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások (TAS) igazgatójának előadásában.

Dr. Varga Iván az EY ügyvédi irodájának a Vállalati Tranzakciókkal (M&A) foglalkozó vezetője a jogi aspektuson keresztül megközelítve a szerződés típusokra, védelmi mechanizmusokra, jogokra is kitért.

Dobszai Zoltán – EY Működésfejlesztési Üzletágának menedzsere pedig a sikeresen integrálás és a

a lehetőségek kiaknázásának fázisait ismertette, kihangsúlyozva a módszertan fontosságát.

Ezt követően Vértes Anita mutatta be a CISV-t (http://www.hu.cisv.org/), független, politikamentes, önkéntes nemzetközi szervezet, amelynek célja a békére való nevelés és a kultúrák közti barátságok megteremtése.

Programjaik

Village: 11 éveseknek, 4 hét (16 éveseknek is)

Interchange: 12-13, 13-14 vagy 14-15 éveseknek, 2 hét

Step Up: 14 vagy 15 éveseknek, 23 nap

Youth Meeting: 12-13, 16-18 és 19+ korosztály, 8 vagy 15 nap

Seminar Camp: 17-18 éveseknek, 3 hét

IPP: 21+ korosztály, 2 hét

Mosaic: 16+ korosztály, változó időtartamú

A szervezet programjainak célja, hogy a résztvevők szoros barátságot kössenek a világ más tájairól érkezőkkel, hogy ne úgy tekintsenek a Föld országaira, mint (félre)ismert távoli vidékekre, hanem mint új barátaik otthonára. Továbbá felismerjék, hogy minden ember alapvetően ugyanolyan értékekkel rendelkezik és elfogadják a kulturális különbségeket, ráébredjenek a népek közötti béke jelentőségére, illetve megtanulják, hogyan lehet a békéért tenni.

A programban résztvevők szervezőkészsége és kommunikációs képessége fejlődik, akár többnyelvű környezetben is, előítéletektől mentes, nyitott gondolkodásmódot sajátítanak el és együttműködésre serkenti őket más, hasonló célkitűzésű alapítványokkal.

A szünet után a Kiss Cégcsoportot mutatta be Kiss László alapító (www.kiskft.hu). A cégcsoport,  a Borsodi Régió egyik legjelentősebb foglalkoztatója, folyamatosan és organikus fejlődik. Tevékenységi körük kiterjed a szerelőipari, környezetvédelmi, energetikai, laboratóriumi és ügyviteli szolgáltatásokra, továbbá a növényvédőszer gyártás területére. A cégcsoport sikeres működéséhez az alapokat a tagok közötti szinergiák maximális kihasználása, az ügyfelek rugalmas kiszolgálása és a költséghatékony innovatív megoldások  adják.

Mint az ilyen bemutatkozások legtöbbjét nehéz szemléletesen visszaadni, azt az elhivatottságot, teremtő és innovatív erőt, kreativitás, rendkívüli szakmai felkészültséget, a hozzáadott érték létrehozására való törekvést, ami az előadásból sugárzott.

Köszönjük az élményt!

A Youth For Understanding (YFU) egy nemzetközi, non-profit szervezet, mely fiatalok oktatási csereprogramjainak szervezésére jött létre. Fiatalok a Megértésért Magyarországi Egyesülete bemutatkozásán két „csere diák” is részt vett.

https://www.youtube.com/watch?v=depy-jXBcMs#t=14

A Habitat for Humanity bemutatkozásakor elhangzott, hogy a világ több mint 70 országában dolgoznak azért, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. Magyarországon 149 új otthont építettek hagyományos Habitat programukban, 620 felújítást végeztek, 1480 család vett részt pénzügyi és energiahatékonysági képzéseiken, továbbá szakpolitikai munkájuk során 1,7 millió lakhatási szegénységben élők érdekeit képviselik.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

A vállalkozósdi még mindig a férfiak játszótere

Hiába van mostanában sok szó a nemek közti egyenlőségről, mégis úgy tűnik, a „vállalkozósdi” még mindig férfi többségű buli. A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

Sokba kerülhet a családi cégeknek, ha nem készülnek az utódlásra

A rendszerváltás körül alakult magyar családi vállalkozások történetük legnagyobb kihívásával néznek szembe napjainkban, amikor az alapító-tulajdonosoknak át kell adniuk a stafétabotot. Még akkor is, ha már megvan a potenciális örökös. Ha az utódlást nem kellő gonddal késztik elő, a nem várt szituációk, adók és illetékek a mesés vagyon tetemes hányadát felemészthetik, mielőtt a következő generáció bizonyíthatna.

Forrás: www.portfolio.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

Fejtörést okoz a generációváltás

Hogyan adja át a céget a vezető? Milyen megoldási lehetőségek vannak a generációváltásra, hogy biztos legyen a vállalkozás zavartalan működése? Milyen félelmei és kételyei lehetnek egy vezetőnek, amikor kiadja kezéből az irányítást, és kinek is kéne adnia?

Forrás: https://24.hu 2018.05.29.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

A Nagy Beszélgetés

Ismét megtöltötték a résztvevők az MTA Vörösmarty termét a Gutmann Családi Vagyon Szakmai Napon, mely 6. alkalommal került megrendezésre. Egyesületünkből 11 család képviseltette magát a rendezvényen. A központi téma ezúttal a "Nagy Beszélgetés volt". 

 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 29., Kedd