A márciusi Klub, amelyen 17 Család képviseltette magát, 35 fővel, rendhagyó módon egy mini workshoppal kezdődött Bognár Nándor és Kürti Tamás vezetésével.

A "Minden napra egy kérdés" Családi Vállalkozások főszereplői – alapítók, tulajdonosok, házastársak és élettársak, az új generációs családtag vezetők, passzív tulajdonos családtagok, nem családtag vezetők és mások -, minden érintett számára, a szerepéhez illeszkedő kérdéssorozattal.

Mi is ez pontosan?

Kürti Tamás és Bognár Nándor neked szóló üzenete válaszol e kérdésre:

"Készítettünk egy díjmentes fejlesztő programot családi vállalkozóknak. Próbáld ki!

www.CsaladEsVallalkozas.hu

Regisztrálj, és hétfőtől a következő négy hónapban napi egy elgondolkodtató kérdéssel támogatjuk családi vállalkozásoddal kapcsolatos tudatosságod. Díjmentes programunk segítségével új szemszögekből gondolhatod át saját szerepedet.

Mit nyújt a program:

- gondolatok és szándékok megfogalmazódnak,

- a szerepkörödről való gondolkodásod letisztul,

- családi megbeszélésekre serkent,

- a kapcsolatok könnyedebbé válnak,

- hosszú távú célok és lehetőségek egyértelműsödnek."

Bognár Nándor és Kürti Tamás

 

Ezt követően a tavalyi évben elindult NextGen stratégia részeként a diákmunka program eredményeiről Mit adhatunk még egymásnak? címmel osztották meg élményeiket, tapasztalataikat a programban résztvevők mind „munkaadói”, mind „munkavállalói” oldalról, és nem utolsó sorban a szülők szemszögéből.

Mindig nagy élmény egy Család történetébe belelátni, megismerni a tagjait, tevékenységüket és azt, hogyan jutottak el odáig ahol most tartanak, mik a távlati terveik. Ez most is így volt, a QPLAN Hűtéstechnika bemutatkozása során. AZ idén 25 éves vállalat ipari, élelmiszeripari, folyamat, kereskedelmi és különleges hűtési alkalmazások tervezésével, megvalósításával és üzemeltetésével foglalkozik. A több évtized alatt megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukkal, költséghatékony, rugalmas működési formával a legfejlettebb szoftveres rendszereket használva kiváló szakmai hírnevet szereztek maguknak a világban.

Jó volt hallani, hogy a saját tervezés/gyártás/kivitelezés, egyedi, vevő specifikus berendezések és rendszerek kedvező árú megvalósítása mellett a jövő generáció képzésére (BME-velmérnök képzés) és a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Egy másik különleges bemutatkozás, a Helpynet (http://www.helpynet.com/) - közösségi bűnmegelőzési rendszer. A Helpynet okostelefon alkalmazás egy érintéssel riasztja azt a személyt, akiben megbízik az alkalmazást igénybevevő, akár egészségügyi SOS helyzet áll fenn, akár veszély helyzetbe kerül, vagy nem érzi magát biztonságban. Kiváló eszköz a megelőzésre, a segítségnyújtásra, ha szükség van rá! Legyen szó gyerekünkről, gondozásra szoruló rokonunkról, idős szülőkről, hölgy családtagunkról, csoportos kirándulókról. Több település polgárőrsége "vigyáz" a lakosokra az alkalmazás segítségével.

 

Dr. Pogátsa Zoltán - közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője - gazdasági és társadalmi folyamatokról, a jelen eseményeinek rövid és hosszú távú következményeiről tartott előadást a késő esti órákba nyúlóan. Egy más nézőpontból megközelítve, kutatási eredményekkel, statisztikai adatokkal alátámasztva mutatott összefüggéseket az oktatás, középosztály, minimálbér, szakszervezetek, hozzáadott érték, termelékenység gazdasági eredményekre gyakorolt hatásáról.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

A vállalkozósdi még mindig a férfiak játszótere

Hiába van mostanában sok szó a nemek közti egyenlőségről, mégis úgy tűnik, a „vállalkozósdi” még mindig férfi többségű buli. A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

Sokba kerülhet a családi cégeknek, ha nem készülnek az utódlásra

A rendszerváltás körül alakult magyar családi vállalkozások történetük legnagyobb kihívásával néznek szembe napjainkban, amikor az alapító-tulajdonosoknak át kell adniuk a stafétabotot. Még akkor is, ha már megvan a potenciális örökös. Ha az utódlást nem kellő gonddal késztik elő, a nem várt szituációk, adók és illetékek a mesés vagyon tetemes hányadát felemészthetik, mielőtt a következő generáció bizonyíthatna.

Forrás: www.portfolio.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

Fejtörést okoz a generációváltás

Hogyan adja át a céget a vezető? Milyen megoldási lehetőségek vannak a generációváltásra, hogy biztos legyen a vállalkozás zavartalan működése? Milyen félelmei és kételyei lehetnek egy vezetőnek, amikor kiadja kezéből az irányítást, és kinek is kéne adnia?

Forrás: https://24.hu 2018.05.29.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

A Nagy Beszélgetés

Ismét megtöltötték a résztvevők az MTA Vörösmarty termét a Gutmann Családi Vagyon Szakmai Napon, mely 6. alkalommal került megrendezésre. Egyesületünkből 11 család képviseltette magát a rendezvényen. A központi téma ezúttal a "Nagy Beszélgetés volt". 

 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 29., Kedd