A márciusi Klub, amelyen 17 Család képviseltette magát, 35 fővel, rendhagyó módon egy mini workshoppal kezdődött Bognár Nándor és Kürti Tamás vezetésével.

A "Minden napra egy kérdés" Családi Vállalkozások főszereplői – alapítók, tulajdonosok, házastársak és élettársak, az új generációs családtag vezetők, passzív tulajdonos családtagok, nem családtag vezetők és mások -, minden érintett számára, a szerepéhez illeszkedő kérdéssorozattal.

Mi is ez pontosan?

Kürti Tamás és Bognár Nándor neked szóló üzenete válaszol e kérdésre:

"Készítettünk egy díjmentes fejlesztő programot családi vállalkozóknak. Próbáld ki!

www.CsaladEsVallalkozas.hu

Regisztrálj, és hétfőtől a következő négy hónapban napi egy elgondolkodtató kérdéssel támogatjuk családi vállalkozásoddal kapcsolatos tudatosságod. Díjmentes programunk segítségével új szemszögekből gondolhatod át saját szerepedet.

Mit nyújt a program:

- gondolatok és szándékok megfogalmazódnak,

- a szerepkörödről való gondolkodásod letisztul,

- családi megbeszélésekre serkent,

- a kapcsolatok könnyedebbé válnak,

- hosszú távú célok és lehetőségek egyértelműsödnek."

Bognár Nándor és Kürti Tamás

 

Ezt követően a tavalyi évben elindult NextGen stratégia részeként a diákmunka program eredményeiről Mit adhatunk még egymásnak? címmel osztották meg élményeiket, tapasztalataikat a programban résztvevők mind „munkaadói”, mind „munkavállalói” oldalról, és nem utolsó sorban a szülők szemszögéből.

Mindig nagy élmény egy Család történetébe belelátni, megismerni a tagjait, tevékenységüket és azt, hogyan jutottak el odáig ahol most tartanak, mik a távlati terveik. Ez most is így volt, a QPLAN Hűtéstechnika bemutatkozása során. AZ idén 25 éves vállalat ipari, élelmiszeripari, folyamat, kereskedelmi és különleges hűtési alkalmazások tervezésével, megvalósításával és üzemeltetésével foglalkozik. A több évtized alatt megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukkal, költséghatékony, rugalmas működési formával a legfejlettebb szoftveres rendszereket használva kiváló szakmai hírnevet szereztek maguknak a világban.

Jó volt hallani, hogy a saját tervezés/gyártás/kivitelezés, egyedi, vevő specifikus berendezések és rendszerek kedvező árú megvalósítása mellett a jövő generáció képzésére (BME-velmérnök képzés) és a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Egy másik különleges bemutatkozás, a Helpynet (http://www.helpynet.com/) - közösségi bűnmegelőzési rendszer. A Helpynet okostelefon alkalmazás egy érintéssel riasztja azt a személyt, akiben megbízik az alkalmazást igénybevevő, akár egészségügyi SOS helyzet áll fenn, akár veszély helyzetbe kerül, vagy nem érzi magát biztonságban. Kiváló eszköz a megelőzésre, a segítségnyújtásra, ha szükség van rá! Legyen szó gyerekünkről, gondozásra szoruló rokonunkról, idős szülőkről, hölgy családtagunkról, csoportos kirándulókról. Több település polgárőrsége "vigyáz" a lakosokra az alkalmazás segítségével.

 

Dr. Pogátsa Zoltán - közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője - gazdasági és társadalmi folyamatokról, a jelen eseményeinek rövid és hosszú távú következményeiről tartott előadást a késő esti órákba nyúlóan. Egy más nézőpontból megközelítve, kutatási eredményekkel, statisztikai adatokkal alátámasztva mutatott összefüggéseket az oktatás, középosztály, minimálbér, szakszervezetek, hozzáadott érték, termelékenység gazdasági eredményekre gyakorolt hatásáról.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Nincsenek könnyű helyzetben a családi vállalkozások

A családi vállalkozásokat érintő legkritikusabb kihívásokat sok esetben belső szervezeti problémák okozzák, derül ki a Deloitte nemzetközi, 268 családi vállalkozás jelenlegi és leendő vezetőjével végzett kutatásából.

Forrás: Piac & Profit 2017. szeptember 5.

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/nincsenek-konnyu-helyzetben-a-csaladi-vallalkozasok/

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Szeptember 15., Péntek

Keresik a legjobb családi vállalatokat

A családi vállalkozások hosszú távon is fenntartható fejlődése nélkülözhetetlen a társadalom és a gazdaság fejlődéséhez. Idén is díjazzák azokat a családi vállalatokat, melyek sikeres működésük mellett, a családi értékek megőrzését és a társadalmi felelősségvállalást is beépítik stratégiájukba. A K&H ebben az évben is kiválóság díjat ad ezeknek a cégeknek.

Forrás: Origo 2017. szeptember 15.

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.origo.hu/gazdasag/20170907-keresik-a-legjobb-csaladi-vallalatokat.html

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Szeptember 15., Péntek

Most kiderül, melyik a legmenőbb gyár Magyarországon

Vajon melyek Magyarország legjobb gyárai? A gyártóipar szereplőinek ritkán van lehetőségük megmutatni magukat, pedig itt is bőven találni kiemelkedő teljesítményeket: innovációk, elégedett dolgozók és vevők, energiahatékonyság és digitális fejlesztések. Ez csak néhány az Év Gyára verseny 9 kategóriája közül, amelyre idén ismét nevezhetnek a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok. Az egyik tavalyi győztest kérdeztük arról, hogy hogyan került a legjobbak közé, és tulajdonképpen mit nyert a cége az elismeréssel.

Forrás: Portfolio, Háhner Petra, 2017. szeptember 14

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.portfolio.hu/vallalatok/most_kiderul_melyik_a_legmenobb_gyar_magyarorszagon.262141.html

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Szeptember 15., Péntek

Ezek miatt fáj a legtöbb családi vállalkozás feje

A családi vállalkozásokat érintő legkritikusabb kihívásokat sok esetben belső szervezeti problémák okozzák, derül ki a Deloitte nemzetközi, 268 családi vállalkozás jelenlegi és leendő vezetőjével végzett kutatásából.

Forrás: Világgazdaság 2017.09.04.

Tovább az eredeti cikkre: https://www.vg.hu/vallalatok/ezek-miatt-faj-legtobb-csaladi-vallalkozas-feje-599775/

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Szeptember 06., Szerda