A márciusi Klub, amelyen 17 Család képviseltette magát, 35 fővel, rendhagyó módon egy mini workshoppal kezdődött Bognár Nándor és Kürti Tamás vezetésével.

A "Minden napra egy kérdés" Családi Vállalkozások főszereplői – alapítók, tulajdonosok, házastársak és élettársak, az új generációs családtag vezetők, passzív tulajdonos családtagok, nem családtag vezetők és mások -, minden érintett számára, a szerepéhez illeszkedő kérdéssorozattal.

Mi is ez pontosan?

Kürti Tamás és Bognár Nándor neked szóló üzenete válaszol e kérdésre:

"Készítettünk egy díjmentes fejlesztő programot családi vállalkozóknak. Próbáld ki!

www.CsaladEsVallalkozas.hu

Regisztrálj, és hétfőtől a következő négy hónapban napi egy elgondolkodtató kérdéssel támogatjuk családi vállalkozásoddal kapcsolatos tudatosságod. Díjmentes programunk segítségével új szemszögekből gondolhatod át saját szerepedet.

Mit nyújt a program:

- gondolatok és szándékok megfogalmazódnak,

- a szerepkörödről való gondolkodásod letisztul,

- családi megbeszélésekre serkent,

- a kapcsolatok könnyedebbé válnak,

- hosszú távú célok és lehetőségek egyértelműsödnek."

Bognár Nándor és Kürti Tamás

 

Ezt követően a tavalyi évben elindult NextGen stratégia részeként a diákmunka program eredményeiről Mit adhatunk még egymásnak? címmel osztották meg élményeiket, tapasztalataikat a programban résztvevők mind „munkaadói”, mind „munkavállalói” oldalról, és nem utolsó sorban a szülők szemszögéből.

Mindig nagy élmény egy Család történetébe belelátni, megismerni a tagjait, tevékenységüket és azt, hogyan jutottak el odáig ahol most tartanak, mik a távlati terveik. Ez most is így volt, a QPLAN Hűtéstechnika bemutatkozása során. AZ idén 25 éves vállalat ipari, élelmiszeripari, folyamat, kereskedelmi és különleges hűtési alkalmazások tervezésével, megvalósításával és üzemeltetésével foglalkozik. A több évtized alatt megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukkal, költséghatékony, rugalmas működési formával a legfejlettebb szoftveres rendszereket használva kiváló szakmai hírnevet szereztek maguknak a világban.

Jó volt hallani, hogy a saját tervezés/gyártás/kivitelezés, egyedi, vevő specifikus berendezések és rendszerek kedvező árú megvalósítása mellett a jövő generáció képzésére (BME-velmérnök képzés) és a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Egy másik különleges bemutatkozás, a Helpynet (http://www.helpynet.com/) - közösségi bűnmegelőzési rendszer. A Helpynet okostelefon alkalmazás egy érintéssel riasztja azt a személyt, akiben megbízik az alkalmazást igénybevevő, akár egészségügyi SOS helyzet áll fenn, akár veszély helyzetbe kerül, vagy nem érzi magát biztonságban. Kiváló eszköz a megelőzésre, a segítségnyújtásra, ha szükség van rá! Legyen szó gyerekünkről, gondozásra szoruló rokonunkról, idős szülőkről, hölgy családtagunkról, csoportos kirándulókról. Több település polgárőrsége "vigyáz" a lakosokra az alkalmazás segítségével.

 

Dr. Pogátsa Zoltán - közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője - gazdasági és társadalmi folyamatokról, a jelen eseményeinek rövid és hosszú távú következményeiről tartott előadást a késő esti órákba nyúlóan. Egy más nézőpontból megközelítve, kutatási eredményekkel, statisztikai adatokkal alátámasztva mutatott összefüggéseket az oktatás, középosztály, minimálbér, szakszervezetek, hozzáadott érték, termelékenység gazdasági eredményekre gyakorolt hatásáról.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

A HIPA díjazta 2017 legjelentősebb befektetéseit

Járműipari nagyvállalatok és hazai beszállítóik, globális piacvezető pénzügyi alapkezelő és szoftverfejlesztők, valamint a legnagyobb magyar vállalat – ők a 2017-es „Év Befektetője" díj nyertesei. A 7+1 díjazott között javarészt olyan vállalatok szerepelnek, akik több évtizedes jelenlétük után újabb nagy jelentőségű magyarországi bővítésről döntöttek tavaly, de szerepel a listán két olyan globális szinten meghatározó piaci szereplő is, akik regionális fejlesztőközpontjuk helyszínéül választották hazánkat.

Az "Év Befektetője 2017" díjak nyertesei

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Február 23., Péntek

Interjúk európai családi vállalkozások képviselőivel avagy vélemények, betekintés, idézetek

A Családi Vállalkozások Európai Egyesülete (EFB) által támogatott jelentés célja, hogy átfogó információkat szerezzen és széles körű áttekintést adjon a családi vállalkozások nemzeti és közösségi intézkedésekről, valamint a pénzügyi szektor fejlesztéseiről alkotott nézeteiről, álláspontjáról és az azokkal szembeni elvárásairól. Az áttekintés segítségével következtetések vonhatók le az európai gazdaságban fontos szerepet betöltő családi vállalkozások sikerének kulcsát képező stratégiákat illetően.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Február 14., Szerda

Recept a hosszú távú sikeres működéshez

Ma egy cég hosszú távú sikeréhez ez a három dolog kell: a munkavállalók szakértelme és lojalitása, a partnerekkel való jó kapcsolat és a legmodernebb technológia alkalmazása – vallja a FERZOL Lemezmegmunkáló Kft.

„Az elmúlt 30 év tapasztalataira alapozva a K&H társadalmi felelősségvállalási stratégiájának egyik fontos területe a vállalkozásösztönzés, amelybe 2015-től bevontuk a hazai családi vállalatokat is. Célunk, hogy hosszú távon erősítsük a szektor fenntartható működését és a családi értékek továbbvitelét. Ennek részeként hívtuk életre két évvel ezelőtt a K&H családi vállalatok kiválósági díjat, ahol a sikeres hosszú távú stratégia kategóriában legutóbb a FERZOL Lemezmegmunkáló Kft. eredményeit ismertük el” – tájékoztatott Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok szakértője.

Forrás: www.hirado.hu

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Február 13., Kedd

Az egyetemisták mindössze 6 százaléka akar saját vállalkozást diploma után

Pedig a statisztikák szerint a vállalkozásoktatásba való befektetés az egyik legjobb megtérülést ígéri Európában.

A magyar egyetemisták-főiskolások 83 százaléka alkalmazottként tervez munkába állni a diploma megszerzése után, és csak 6 százalékuk gondolja úgy, hogy saját vállalkozást indít – írta a Világgazdaság. Öt évvel későbbre vonatkozó karrierterveik szerint viszont már csak 47 százalékuk látja magát foglalkoztatottként, és 35 százalékuk véli úgy, hogy akkorra már saját vállalkozását vezeti – derül ki a GUESSS (Global University Entrepreneurial Spirit Students’ Survey) kutatás legutóbbi eredményeiből.

Forrás: www.hvg.hu

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Február 13., Kedd