A márciusi Klub, amelyen 17 Család képviseltette magát, 35 fővel, rendhagyó módon egy mini workshoppal kezdődött Bognár Nándor és Kürti Tamás vezetésével.

A "Minden napra egy kérdés" Családi Vállalkozások főszereplői – alapítók, tulajdonosok, házastársak és élettársak, az új generációs családtag vezetők, passzív tulajdonos családtagok, nem családtag vezetők és mások -, minden érintett számára, a szerepéhez illeszkedő kérdéssorozattal.

Mi is ez pontosan?

Kürti Tamás és Bognár Nándor neked szóló üzenete válaszol e kérdésre:

"Készítettünk egy díjmentes fejlesztő programot családi vállalkozóknak. Próbáld ki!

www.CsaladEsVallalkozas.hu

Regisztrálj, és hétfőtől a következő négy hónapban napi egy elgondolkodtató kérdéssel támogatjuk családi vállalkozásoddal kapcsolatos tudatosságod. Díjmentes programunk segítségével új szemszögekből gondolhatod át saját szerepedet.

Mit nyújt a program:

- gondolatok és szándékok megfogalmazódnak,

- a szerepkörödről való gondolkodásod letisztul,

- családi megbeszélésekre serkent,

- a kapcsolatok könnyedebbé válnak,

- hosszú távú célok és lehetőségek egyértelműsödnek."

Bognár Nándor és Kürti Tamás

 

Ezt követően a tavalyi évben elindult NextGen stratégia részeként a diákmunka program eredményeiről Mit adhatunk még egymásnak? címmel osztották meg élményeiket, tapasztalataikat a programban résztvevők mind „munkaadói”, mind „munkavállalói” oldalról, és nem utolsó sorban a szülők szemszögéből.

Mindig nagy élmény egy Család történetébe belelátni, megismerni a tagjait, tevékenységüket és azt, hogyan jutottak el odáig ahol most tartanak, mik a távlati terveik. Ez most is így volt, a QPLAN Hűtéstechnika bemutatkozása során. AZ idén 25 éves vállalat ipari, élelmiszeripari, folyamat, kereskedelmi és különleges hűtési alkalmazások tervezésével, megvalósításával és üzemeltetésével foglalkozik. A több évtized alatt megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukkal, költséghatékony, rugalmas működési formával a legfejlettebb szoftveres rendszereket használva kiváló szakmai hírnevet szereztek maguknak a világban.

Jó volt hallani, hogy a saját tervezés/gyártás/kivitelezés, egyedi, vevő specifikus berendezések és rendszerek kedvező árú megvalósítása mellett a jövő generáció képzésére (BME-velmérnök képzés) és a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Egy másik különleges bemutatkozás, a Helpynet (http://www.helpynet.com/) - közösségi bűnmegelőzési rendszer. A Helpynet okostelefon alkalmazás egy érintéssel riasztja azt a személyt, akiben megbízik az alkalmazást igénybevevő, akár egészségügyi SOS helyzet áll fenn, akár veszély helyzetbe kerül, vagy nem érzi magát biztonságban. Kiváló eszköz a megelőzésre, a segítségnyújtásra, ha szükség van rá! Legyen szó gyerekünkről, gondozásra szoruló rokonunkról, idős szülőkről, hölgy családtagunkról, csoportos kirándulókról. Több település polgárőrsége "vigyáz" a lakosokra az alkalmazás segítségével.

 

Dr. Pogátsa Zoltán - közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője - gazdasági és társadalmi folyamatokról, a jelen eseményeinek rövid és hosszú távú következményeiről tartott előadást a késő esti órákba nyúlóan. Egy más nézőpontból megközelítve, kutatási eredményekkel, statisztikai adatokkal alátámasztva mutatott összefüggéseket az oktatás, középosztály, minimálbér, szakszervezetek, hozzáadott érték, termelékenység gazdasági eredményekre gyakorolt hatásáról.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Alternatív vitarendezés a családi vállalkozásoknál 1. rész

A szerzők kutatása a családi vállalkozások belső működését vizsgálja. Hipotézisük, hogy a specifikusan a családi vállalkozásokra jellemző ”neuralgikus pontok” és viszályok – melyeknek alapja az üzleti és az érzelmi kapcsolatok keveredése - mediációval oldhatók meg leghatékonyabban. Ez a módszer biztosítja a folytonosságot a vállalat számra, és segíthet a konfliktusok kezelésben hozzájárulva a működőképes közös munkakörnyezet kialakításához.

Forrás: jogaszvilag.hu  2017. 11. 06.

Írta: Ökrös Fanny, Harta Viktória, Szilágyi Dániel

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. November 14., Kedd

A családi vállalkozások jobb túlélők

A családi tulajdonú vállalatok jóval ellenállóbbak a változó gazdasági környezetnek, ezért jellemzően jobban teljesítenek, mint nem-családi versenytársaik. Ugyanakkor a cégek értékének megőrzéséhez és gyarapításához hosszú távon elengedhetetlen a növekedés, mely fontos, hogy megfelelő árbevétel-bővülés és megtérülés mellett valósuljon meg – hangzott el a K&H családi vállalatok számára rendezett eseményén.

Forrás: Piac & Profit 2017. november 10. péntek / piacesprofit.hu

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. November 14., Kedd

Maradjon családban!

A családi vállalkozások helyzete nemcsak vállalkozói, hanem társadalmi ügy is. A téma multidiszciplináris mivoltából adódóan a BCE mindhárom karán releváns lehet vele foglalkozni, ahogy az egyetemen kívül is. Dr. Drótos György, a Családi Vállalatok Központ (CSVK) megbízott vezetője (egyben a Vezetéstudományi Intézet igazgatója) válaszolt a magyarországi helyzettel és a Központ működésének hallgatókat érintő részeivel kapcsolatos kérdéseinkre. 

Forrás: Corvinus Online / Hallgatói blog

Dátum: 2017. október 24.

Az interjút készítette: Toma Franciska

Tovább az eredeti cikkhez: http://corvinusonline.blog.hu/2017/10/24/maradjon_csaladban

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. November 13., Hétfő

Az első generációnál még csak nevében „családi” a családi vállalkozás

Bár a családi vállalkozások fontosságáról mind gazdasági, mind politikai színtéren sok szó esik, valójában kevés megbízható információval rendelkezünk erről a vállalkozási körről. Eddig azt sem tudhattuk, hogy pontosan mennyien is vannak. A BGE Budapest LAB Családi vállalkozás kutatásának köszönhetően a következő években nem csak számuk, de működési módjuk is megismerhető.

Forrás: Piac & Profit

2017. október 27. péntek  piacesprofit.hu

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. November 01., Szerda

Négy út családi vállalkozásoknak a sikerhez

Az újgenerációs családi üzleti vezetők háromnegyede nagyszabású tervekkel rendelkezik vállalkozásuk jövőjével kapcsolatban, ám a generációk közötti ellentétek itt is megjelennek. Az új generáció 75%-a véli úgy, hogy a digitális átalakulás nagyon fontos vagy elengedhetetlen vállalkozásuk sikeres működéséhez, ám a válaszadók 36%-át frusztrálja a tény, hogy a jelenlegi generáció nem egészen érti az átalakulásban rejlő lehetőségeket és a kapcsolódó kockázatokat.

Forrás: Piac & Profit 2017. október 20. péntek - 11:10 / piacesprofit.hu

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Október 26., Csütörtök