A Barkassy Grünfeld Ügyvédi iroda szakértői korábbi írásaikban a családi vállalkozások generációváltása témakörében a vállalkozás és a család integritásának biztosítását taglalták, azaz azt, hogy miként tartható családi kézben a vállalkozás. Sokszor figyelhető meg azonban, hogy valamely családi vállalkozás esetében nincsen olyan közeli, vagy akár távolabbi hozzátartozó az alapító generáció látókörében, aki alkalmas volna a gazdálkodó szervezet átvételére vagy egyáltalán szándék mutatkozik részéről a vállalkozás továbbvitelére. Ilyen esetben a tulajdonosoknak tervet kell készíteniük a vállalkozás harmadik, természetes, vagy jogi személy részére történő értékesítésére – hangsúlyozta dr. Korim Balázs.

Forrás: 2016.10.12.

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.origo.hu/jog/lakossagi/20161012-barkassy-grunfeld-ugyvezetes-megoldas-generaciovaltas.html

Mik a teendők, ha a családon kívülre kell tekinteni? Egy családi vállalkozás életében a generációváltás meghatározó momentum, amely – miként arra a Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda szakértői több írásukban is rámutattak – rendkívül gondos előkészítést igényel annak érdekében, hogy zökkenőmentesen lefolytatható legyen az átmenet.

Amennyiben nincs a családon belül potenciális utód, a családi vállalkozás erősségeinek és gyenge pontjainak feltárása több szempontból is kiemelkedően fontos. Érdemes megfontolni a cég átvilágítását, hiszen általa pontos képet kaphatunk arról, hogy a működés mely elemeinek fejlesztésével tudjuk piacilag vonzóbbá tenni a társaságot.

Amennyiben a családi kereteken kívülre kell tekinteni, úgy is több lehetőség áll a családi vállalkozás alapítói előtt. Így például a menedzsment kivásárlás, angol elnevezéssel management buyout, amely az elmúlt időszakban egyre inkább elterjedt tranzakciós forma – emelte ki dr. Korim Balázs.

A menedzsment kivásárlás legfőbb előnyei

Még abban az esetben is, ha a családi vállalkozás alapítói meghozták az olykor érzelmileg is rendkívül nehéz döntést, hogy a céget értékesítik, nehézségként merül fel a megfelelő vevő felkutatása. Ez a probléma pedig hatványozottan jelentkezik akkor, ha a cég olyan iparági szegmensben és vállalkozási méretben van jelen, amely megköveteli a tulajdonos szakmai kompetenciáját, vonatkozó irányú tapasztalatait és kapcsolatait.

Mindezek okán sok vállalkozás szembesül azzal a kihívással, hogy nem jelentkezik elfogadható ajánlatot nyújtó vevő, nincs kinek értékesíteni a céget.

Ha van is érdeklődő, sok vállalkozás tulajdonosai számára visszatetszést és bizalmatlanságot szül, hogy a külső féllel való tárgyalás sok erőforrást vesz igénybe, ha kitudódik a munkavállalók hangulatát ronthatja az eladási szándék, ráadásul szükségképpen bizalmas információk megosztása válik szükségessé.

A családi vállalkozások alapítói számára egyébként is különösen nehéz az életük művének eladásról szóló döntés meghozása, a külső harmadik fél számára való értékesítéssel járó nehézségek pedig sokszor megakadályozzák a piacilag racionális döntés meghozatalát – utalt rá a Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda szakértője.

A menedzsment kivásárlás, azaz a menedzsmentnek való értékesítés, ilyen esetekben lehet különösen vonzó opció. A családi vállalkozás ügyvezetése ugyanis már ismeri a céget, tisztában van erényeivel és kezelendő kihívásokkal, így az átvilágítás is lehet akár szűkebb körű, a tárgyalások velük való lefolytatása rövidebb és az üzletmenet zökkenőmentes vitele szempontjából kevésbé zavaró, a munkavállalók számára kevesebb bizonytalansággal jár és bizalmas információt sem kell adott esetben versenytárs tudomására hozni.

Milyen kihívásokkal jár egy menedzsment kivásárlás?

A menedzsment kivásárlás számos előnye mellett, több kihívást is kezelnie kell az ilyen irányba nyitó cégeknek. Az első és legfontosabb feltétel, hogy legyen a tulajdonosi körtől elkülönült olyan ügyvezetés, amely alkalmas a tulajdonosi pozíció betöltésére is – mutatott rá a Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda szakértője.

Családi vállalkozások esetében sokszor a tulajdonosi kör tölti be az ügyvezetői tisztséget is, így első lépésként az elkülönült menedzsment kiépítése a feladat, amely a menedzsment kivásárlási tranzakciótól függetlenül is lényegesen piacképesebbé teszi a társaságot.

Forrás: Rido - Dreamstime

Amennyiben pedig rendelkezésre áll egy ilyen személyi kör, a financiális kérdések kerülnek előtérbe, hiszen az ügyvezetés tagjai ritkán rendelkeznek elégséges tőkével a tranzakció finanszírozásához. A kérdés áthidalása további tervezést igényel, hiszen számos lehetőség áll rendelkezésre akár hitelfelvétel útján – akár pénzügyi intézménytől, akár példának okáért a családi vállalkozás tulajdonosaitól - való finanszírozás, tőkebefektető bevonása, vagy akár a megfelelő részesedés-átruházási konstrukció megválasztása által.

Valamennyi családi vállalkozás egyedi, a generációváltás során rendelkezésre álló opciók vállalkozásról vállalkozásra különbözőek, így amikor elérkezik a családi vállalkozás generációváltása, a pontos paraméterek feltárását követő gondos tervezés útján biztosítható a mindenki számára optimális megoldás megtalálása – összegezte végezetül dr. Korim Balázs.

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló a X. FBN-H Konferenciáról és Családi Hétvégéről

Különleges alkalom volt az idei és nem csak a jubileumi évforduló miatt... Ha csak néhány szóval kellene jellemezni az együttléteinket, akkor leginkább a szeretet, az őszinteség, a nyitottság és az öröm fejezné ki az egyesületi rendezvényeink hangulatát. Csodás dolog ez! Alapítónk, Kürti Tom szerint az FBNI-nek több, mint 30 Egyesület a tagja szerte a világban, de nincs még egy – a miénkhez hasonló – közösség, ami hosszabb időn keresztül is meg tudja őrizni az intimitását! Ahol 30-40 család 2-3 generációval napokig súrlódásmentesen és meghitt légkörben tud tartalmasan időt együtt tölteni, a legkülönfélébb programokon részt venni és együtt örülni! Ahol tabuk nélkül lehet beszélgetni egymás előtt bármiről, akár a szexről is… Az egyik tagunk szavaival élve: „Idén minden jó volt! A táj, a szálloda, a szoba, a kaja, a programok és a társaság is!” Hálásan köszönjük a pozitív visszajelzéseiteket, de Nektek – egy ilyen Csapatnak vagy inkább Nagycsaládnak - könnyű jó rendezvényt szervezni…

Íme a három nap képekben! 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Június 15., Péntek

A vállalkozósdi még mindig a férfiak játszótere

Hiába van mostanában sok szó a nemek közti egyenlőségről, mégis úgy tűnik, a „vállalkozósdi” még mindig férfi többségű buli. A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

A Nagy Beszélgetés

Ismét megtöltötték a résztvevők az MTA Vörösmarty termét a Gutmann Családi Vagyon Szakmai Napon, mely 6. alkalommal került megrendezésre. Egyesületünkből 11 család képviseltette magát a rendezvényen. A központi téma ezúttal a "Nagy Beszélgetés volt". 

 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 29., Kedd