Choi Gwi Sun dél-koreai származású, Magyarországon élő üzletemberrel alapított közös céget a piacvezető baromfi-feldolgozó, a MASTER GOOD Kft. Az ötmillió forinttal bejegyzett új cégnek, a Hungary Korea Trade Kereskedelmi és Befektetési Kft.-nek az lenne a szerepe, hogy a Master Good termékeit a dél-koreai piacra segítse – mondta a Világgazdaság kérdésére ifjabb Bárány László, a családi cég egyik ügyvezetője. A kisvárdai székhelyű vállalkozás ugyan már most is exportál az ázsiai országba, de csak közvetítő kereskedőn keresztül, termékei nem közvetlenül a felhasználóhoz jutnak el. A fizetőképes, a prémiumtermékekre is vevő dél-koreai piac megdolgozásában segítene az együttműködés Choi Gwi Sunnal.

Forrás: Világgazdaság 2016. 10. 25.

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.vg.hu/vallalatok/exportoffenzivaban-a-master-good-477136

A Master Good tavaly 38 milliárd forint árbevételt könyvelt el, és 1,6 milliárd nyereséget mutatott ki, csoportszinten pedig 43,5 milliárd volt a forgalma a 2014-es 37,8 milliárd után. A kisvárdai központú cég hasonló növekedési ütemmel számol a következő években is, három éven belül 60 milliárdos árbevételt célzott meg. Ehhez a kapacitásbővítés már elkezdődött, a 8,9 milliárdos beruházás – amelyhez 3,56 milliárd forint állami támogatást jelentett be még márciusban Szijjártó Péter külügyminiszter – jövő év közepére készül el a tervek szerint. A vágóhíd és a feldolgozóüzem bővítésével 500 új munkahely jön létre, ezzel a csoport dolgozóinak száma eléri az 1300-at. A fejlesztés bejelentésekor azzal kalkuláltak, hogy a Master Good a húsz legnagyobb európai baromfivágóhíd közül a tíz legnagyobb közé lép majd be. A Magyarországon feldolgozott évi 130 millió csirkéből pedig szinte minden második, 60 millió kerül majd ki a Master Goodtól. Ami az ambiciózus terveket illeti, idén tartják a tervet, mind az árbevételt, mind az eredményt tekintve – válaszolta a Világgazdaságnak az alapító, idősebb Bárány László. Elmondása szerint a legnagyobb gondot a Brexit jelenti a cég számára, tekintettel arra, hogy a továbbfeldolgozott termékeik 90 százaléka Nagy-Britanniába megy. A kilépésről szóló népszavazás után 20-22 százalékkal gyengült az angol font, ez pedig jelentős veszteséget okoz. A Master Good azonban nem akarja feladni a brit piacot, a konszolidációig megpróbálja más piacokon behozni a veszteségeket – mondta Bárány László.

A fórumról

Friss hírek

Női vállalkozások a világban

A Forbes magazin nemrég közzétette a világ milliárdosainak évenkénti rangsorát, ami immáron 2.208 nevet tartalmaz, ráadásul közülük 256 nő, és bár ez még mindig csak a lista 12 százaléka, de így is rekordnak számít. Ugyanakkor a női tulajdonú vállalkozások legnagyobb aránya nem a legnagyobb gazdaságokban található.

Forrás: www.origo.hu 2018.03.08.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Március 21., Szerda

Hosszútávú kutatási program a magyarországi családi vállalkozásokról

Bár a családi vállalkozások fontosságáról mind gazdasági, mind politikai színtéren sok szó esik, valójában kevés megbízható információval rendelkezünk erről a vállalkozási körről. Eddig azt sem tudhattuk, hogy pontosan mennyien is vannak. A BGE Budapest LAB Családi vállalkozás kutatásának köszönhetően a következő években nemcsak számuk, de működési módjuk is megismerhető.

Forrás: Piac&Profit 2017. október 18. szerda / kfarkas

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/mitoszrombolo-kutatas-a-csaladi-vallalkozasokrol/

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Október 19., Csütörtök