Choi Gwi Sun dél-koreai származású, Magyarországon élő üzletemberrel alapított közös céget a piacvezető baromfi-feldolgozó, a MASTER GOOD Kft. Az ötmillió forinttal bejegyzett új cégnek, a Hungary Korea Trade Kereskedelmi és Befektetési Kft.-nek az lenne a szerepe, hogy a Master Good termékeit a dél-koreai piacra segítse – mondta a Világgazdaság kérdésére ifjabb Bárány László, a családi cég egyik ügyvezetője. A kisvárdai székhelyű vállalkozás ugyan már most is exportál az ázsiai országba, de csak közvetítő kereskedőn keresztül, termékei nem közvetlenül a felhasználóhoz jutnak el. A fizetőképes, a prémiumtermékekre is vevő dél-koreai piac megdolgozásában segítene az együttműködés Choi Gwi Sunnal.

Forrás: Világgazdaság 2016. 10. 25.

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.vg.hu/vallalatok/exportoffenzivaban-a-master-good-477136

A Master Good tavaly 38 milliárd forint árbevételt könyvelt el, és 1,6 milliárd nyereséget mutatott ki, csoportszinten pedig 43,5 milliárd volt a forgalma a 2014-es 37,8 milliárd után. A kisvárdai központú cég hasonló növekedési ütemmel számol a következő években is, három éven belül 60 milliárdos árbevételt célzott meg. Ehhez a kapacitásbővítés már elkezdődött, a 8,9 milliárdos beruházás – amelyhez 3,56 milliárd forint állami támogatást jelentett be még márciusban Szijjártó Péter külügyminiszter – jövő év közepére készül el a tervek szerint. A vágóhíd és a feldolgozóüzem bővítésével 500 új munkahely jön létre, ezzel a csoport dolgozóinak száma eléri az 1300-at. A fejlesztés bejelentésekor azzal kalkuláltak, hogy a Master Good a húsz legnagyobb európai baromfivágóhíd közül a tíz legnagyobb közé lép majd be. A Magyarországon feldolgozott évi 130 millió csirkéből pedig szinte minden második, 60 millió kerül majd ki a Master Goodtól. Ami az ambiciózus terveket illeti, idén tartják a tervet, mind az árbevételt, mind az eredményt tekintve – válaszolta a Világgazdaságnak az alapító, idősebb Bárány László. Elmondása szerint a legnagyobb gondot a Brexit jelenti a cég számára, tekintettel arra, hogy a továbbfeldolgozott termékeik 90 százaléka Nagy-Britanniába megy. A kilépésről szóló népszavazás után 20-22 százalékkal gyengült az angol font, ez pedig jelentős veszteséget okoz. A Master Good azonban nem akarja feladni a brit piacot, a konszolidációig megpróbálja más piacokon behozni a veszteségeket – mondta Bárány László.

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló a X. FBN-H Konferenciáról és Családi Hétvégéről

Különleges alkalom volt az idei és nem csak a jubileumi évforduló miatt... Ha csak néhány szóval kellene jellemezni az együttléteinket, akkor leginkább a szeretet, az őszinteség, a nyitottság és az öröm fejezné ki az egyesületi rendezvényeink hangulatát. Csodás dolog ez! Alapítónk, Kürti Tom szerint az FBNI-nek több, mint 30 Egyesület a tagja szerte a világban, de nincs még egy – a miénkhez hasonló – közösség, ami hosszabb időn keresztül is meg tudja őrizni az intimitását! Ahol 30-40 család 2-3 generációval napokig súrlódásmentesen és meghitt légkörben tud tartalmasan időt együtt tölteni, a legkülönfélébb programokon részt venni és együtt örülni! Ahol tabuk nélkül lehet beszélgetni egymás előtt bármiről, akár a szexről is… Az egyik tagunk szavaival élve: „Idén minden jó volt! A táj, a szálloda, a szoba, a kaja, a programok és a társaság is!” Hálásan köszönjük a pozitív visszajelzéseiteket, de Nektek – egy ilyen Csapatnak vagy inkább Nagycsaládnak - könnyű jó rendezvényt szervezni…

Íme a három nap képekben! 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Június 15., Péntek

A vállalkozósdi még mindig a férfiak játszótere

Hiába van mostanában sok szó a nemek közti egyenlőségről, mégis úgy tűnik, a „vállalkozósdi” még mindig férfi többségű buli. A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

A Nagy Beszélgetés

Ismét megtöltötték a résztvevők az MTA Vörösmarty termét a Gutmann Családi Vagyon Szakmai Napon, mely 6. alkalommal került megrendezésre. Egyesületünkből 11 család képviseltette magát a rendezvényen. A központi téma ezúttal a "Nagy Beszélgetés volt". 

 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 29., Kedd