Idén minden korábbinál több, összesen 10 vállalatot talált érdemesnek a zsűri az immár 17. alkalommal kiosztott Üzleti Etikai Díjra. A díjazott kis- és középvállalatok, nagyvállalatok és multinacionális cégek, számos különböző szektorból érkeztek.

Forrás: Piac & Profit / 2016. november 17.

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/bemutatkoznak-az-uj-uzleti-etikai-dijas-cegek/

 

A 2016-os Üzleti Etikai Díj nyertesek a díj alapítóival Kép:Hatlaczki Balázs


A 2016-os Üzleti Etikai Díj nyertesek a díj alapítóival
Kép: Hatlaczki Balázs

Az immár 17. alkalommal átadott Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat. Az alapítás óta eltelt 17 évben a díj presztízse folyamatosan nőtt, ami azt is jelzi, hogy a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség egyre hangsúlyosabban szerepel a hazai vállalatok értékrendjében.

A díjat évente egyszer az alapítókból, valamint a korábbi években díjat kapott cégek első számú vezetőiből álló zsűri ítéli oda.Idén a gazdasági szervezetek, kamarák és egyéni jelölések eredményeképpen 46 cég adott be értékelhető pályázatot: 25 kisvállalat, 7 középvállalat, 6 nagyvállalat és 8 multinacionális vállalat.

2016-ban a zsűri minden korábbinál több, összesen 10 vállalatot talált érdemesnek az Üzleti Etikai Díj átvételére. 3 kisvállalatnak, 2 középvállalatnak, 2 nagyvállalatnak és 3 multinacionális vállalatnak adták át az elismerést november 16-án, ünnepélyes díjátadó gála keretében.

Középvállalati kategória díjazottja

 

Kép:Hatlaczki Balázs

Középen Kürti Deák Dóra, a Biofilter Zrt. tulajdonosa

Kép: Hatlaczki Balázs

Biofilter Zrt.

A törökbálinti székhelyű cég 100%-ban magyar családi tulajdonban van,1990-ben alapították, 2,1 milliárd forintos árbevételt ért el 2015-ben és 83 főt foglalkoztat. Főtevékenysége a környezetvédelem, és a bioenergetikai szektort látja el másodgenerációs szerves alapanyagokkal. Országos begyűjtési és nemzetközi feldolgozói hálózattal rendelkezik. 2016-ban beválasztották Európa top 10 cége közé a vállalati fenntarthatóság kategóriájában. Rendkívül magas szintű környezetvédelmi szabályrendszert tartanak be, és élen járnak a minőség- és környezetközpontú üzleti magatartás, a fenntarthatósági követelmények megvalósításában, ügyfeleiktől is ezt követelik meg. De nem csak megkövetelik, oktatják is őket, üzleti környezetüket a minél magasabb szintű környezetközpontúságra. Nem csak alaptevékenységükkel járulnak hozzá a fenntarthatóbb jövőhöz. Sokat tesznek a munkavállalóik és közvetlen környezetük szemléletformálásáért.

Az emberek és helyi közösségek tudatosságának erősítésért vállalt társadalmi szerepvállalásukban rendkívül tudatosak. A környezetvédelem mellett az egészségvédelem is nagy hangsúlyt kap programjaikban. Két évvel ezelőtt életre hívták a környezetért.hu weboldalt, ezzel szélesebb nyilvánosságot is felvállalva a környezettudatosság nevelésében. Kapcsolódnak a Zöld Iroda és a karbonlábnyom programhoz is. Tagjai számos családi és üzleti szervezetnek ahol kiterjeszthetik közéleti szerepvállalásukat.

„Nagy öröm számunkra a díj, bár olyasmiért kaptuk, ami számunkra teljesen természetes. A cég alig idősebb nálam, édesapám alapította egy olyan érában, amikor még nem volt szokás etikus működéssel foglalkozni. A húgomnak és nekem a cég átvételével az a feladatunk, hogy többet adjunk tovább, mint amennyit mi kaptunk – a gyerekeinknek és mindenki mások gyerekeinek” – fogalmazott a díj átvételekor Kürti Deák Dóra, a cég tulajdonosa.

A fórumról

Friss hírek

Női vállalkozások a világban

A Forbes magazin nemrég közzétette a világ milliárdosainak évenkénti rangsorát, ami immáron 2.208 nevet tartalmaz, ráadásul közülük 256 nő, és bár ez még mindig csak a lista 12 százaléka, de így is rekordnak számít. Ugyanakkor a női tulajdonú vállalkozások legnagyobb aránya nem a legnagyobb gazdaságokban található.

Forrás: www.origo.hu 2018.03.08.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Március 21., Szerda

Hosszútávú kutatási program a magyarországi családi vállalkozásokról

Bár a családi vállalkozások fontosságáról mind gazdasági, mind politikai színtéren sok szó esik, valójában kevés megbízható információval rendelkezünk erről a vállalkozási körről. Eddig azt sem tudhattuk, hogy pontosan mennyien is vannak. A BGE Budapest LAB Családi vállalkozás kutatásának köszönhetően a következő években nemcsak számuk, de működési módjuk is megismerhető.

Forrás: Piac&Profit 2017. október 18. szerda / kfarkas

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/mitoszrombolo-kutatas-a-csaladi-vallalkozasokrol/

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Október 19., Csütörtök