Idén minden korábbinál több, összesen 10 vállalatot talált érdemesnek a zsűri az immár 17. alkalommal kiosztott Üzleti Etikai Díjra. A díjazott kis- és középvállalatok, nagyvállalatok és multinacionális cégek, számos különböző szektorból érkeztek.

Forrás: Piac & Profit / 2016. november 17.

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/bemutatkoznak-az-uj-uzleti-etikai-dijas-cegek/

 

A 2016-os Üzleti Etikai Díj nyertesek a díj alapítóival Kép:Hatlaczki Balázs


A 2016-os Üzleti Etikai Díj nyertesek a díj alapítóival
Kép: Hatlaczki Balázs

Az immár 17. alkalommal átadott Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat. Az alapítás óta eltelt 17 évben a díj presztízse folyamatosan nőtt, ami azt is jelzi, hogy a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség egyre hangsúlyosabban szerepel a hazai vállalatok értékrendjében.

A díjat évente egyszer az alapítókból, valamint a korábbi években díjat kapott cégek első számú vezetőiből álló zsűri ítéli oda.Idén a gazdasági szervezetek, kamarák és egyéni jelölések eredményeképpen 46 cég adott be értékelhető pályázatot: 25 kisvállalat, 7 középvállalat, 6 nagyvállalat és 8 multinacionális vállalat.

2016-ban a zsűri minden korábbinál több, összesen 10 vállalatot talált érdemesnek az Üzleti Etikai Díj átvételére. 3 kisvállalatnak, 2 középvállalatnak, 2 nagyvállalatnak és 3 multinacionális vállalatnak adták át az elismerést november 16-án, ünnepélyes díjátadó gála keretében.

Középvállalati kategória díjazottja

 

Kép:Hatlaczki Balázs

Középen Kürti Deák Dóra, a Biofilter Zrt. tulajdonosa

Kép: Hatlaczki Balázs

Biofilter Zrt.

A törökbálinti székhelyű cég 100%-ban magyar családi tulajdonban van,1990-ben alapították, 2,1 milliárd forintos árbevételt ért el 2015-ben és 83 főt foglalkoztat. Főtevékenysége a környezetvédelem, és a bioenergetikai szektort látja el másodgenerációs szerves alapanyagokkal. Országos begyűjtési és nemzetközi feldolgozói hálózattal rendelkezik. 2016-ban beválasztották Európa top 10 cége közé a vállalati fenntarthatóság kategóriájában. Rendkívül magas szintű környezetvédelmi szabályrendszert tartanak be, és élen járnak a minőség- és környezetközpontú üzleti magatartás, a fenntarthatósági követelmények megvalósításában, ügyfeleiktől is ezt követelik meg. De nem csak megkövetelik, oktatják is őket, üzleti környezetüket a minél magasabb szintű környezetközpontúságra. Nem csak alaptevékenységükkel járulnak hozzá a fenntarthatóbb jövőhöz. Sokat tesznek a munkavállalóik és közvetlen környezetük szemléletformálásáért.

Az emberek és helyi közösségek tudatosságának erősítésért vállalt társadalmi szerepvállalásukban rendkívül tudatosak. A környezetvédelem mellett az egészségvédelem is nagy hangsúlyt kap programjaikban. Két évvel ezelőtt életre hívták a környezetért.hu weboldalt, ezzel szélesebb nyilvánosságot is felvállalva a környezettudatosság nevelésében. Kapcsolódnak a Zöld Iroda és a karbonlábnyom programhoz is. Tagjai számos családi és üzleti szervezetnek ahol kiterjeszthetik közéleti szerepvállalásukat.

„Nagy öröm számunkra a díj, bár olyasmiért kaptuk, ami számunkra teljesen természetes. A cég alig idősebb nálam, édesapám alapította egy olyan érában, amikor még nem volt szokás etikus működéssel foglalkozni. A húgomnak és nekem a cég átvételével az a feladatunk, hogy többet adjunk tovább, mint amennyit mi kaptunk – a gyerekeinknek és mindenki mások gyerekeinek” – fogalmazott a díj átvételekor Kürti Deák Dóra, a cég tulajdonosa.

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló a X. FBN-H Konferenciáról és Családi Hétvégéről

Különleges alkalom volt az idei és nem csak a jubileumi évforduló miatt... Ha csak néhány szóval kellene jellemezni az együttléteinket, akkor leginkább a szeretet, az őszinteség, a nyitottság és az öröm fejezné ki az egyesületi rendezvényeink hangulatát. Csodás dolog ez! Alapítónk, Kürti Tom szerint az FBNI-nek több, mint 30 Egyesület a tagja szerte a világban, de nincs még egy – a miénkhez hasonló – közösség, ami hosszabb időn keresztül is meg tudja őrizni az intimitását! Ahol 30-40 család 2-3 generációval napokig súrlódásmentesen és meghitt légkörben tud tartalmasan időt együtt tölteni, a legkülönfélébb programokon részt venni és együtt örülni! Ahol tabuk nélkül lehet beszélgetni egymás előtt bármiről, akár a szexről is… Az egyik tagunk szavaival élve: „Idén minden jó volt! A táj, a szálloda, a szoba, a kaja, a programok és a társaság is!” Hálásan köszönjük a pozitív visszajelzéseiteket, de Nektek – egy ilyen Csapatnak vagy inkább Nagycsaládnak - könnyű jó rendezvényt szervezni…

Íme a három nap képekben! 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Június 15., Péntek

A vállalkozósdi még mindig a férfiak játszótere

Hiába van mostanában sok szó a nemek közti egyenlőségről, mégis úgy tűnik, a „vállalkozósdi” még mindig férfi többségű buli. A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

A Nagy Beszélgetés

Ismét megtöltötték a résztvevők az MTA Vörösmarty termét a Gutmann Családi Vagyon Szakmai Napon, mely 6. alkalommal került megrendezésre. Egyesületünkből 11 család képviseltette magát a rendezvényen. A központi téma ezúttal a "Nagy Beszélgetés volt". 

 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 29., Kedd