A többgenerációs családi cégek hosszú távú értékmegőrzésre és átadásra fókuszáló szemlélete pénzügyileg is sikeres és stabil növekedést tesz lehetővé. Befektetőként nézve mindez jól forintra váltható, hiszen a családi tőzsdei cégek árfolyama a piaci átlagon felül teljesít - hívja fel a figyelmet a különleges befektetési sztorira a K&H Alapkezelő.

Forrás: 2017. május 20. Tőzsdefórum

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.tozsdeforum.hu/szemelyes-penzugyek/megtakaritas/csaladi-cegek-hajthatjak-fel-a-hozamot-82014.html

A hosszútávú tervezésen van a fókusz

A családi vállalatok gazdasági jelentősége nemcsak Magyarországon, de világszerte egyre meghatározóbb. „Mivel ezeknél a cégeknél a családi vagyon továbbörökítésének záloga csak egy fenntartható, stabilan működő vállalkozás lehet, ezért az utódok gyakorlatilag az anyatejjel szívják magukba a fenntartható növekedés szemléletét. A rövid távú gyors profitrealizálás helyett a hosszú távú tervezésen van a fókusz” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

„Az erős tulajdonosi jelenlét a menedzsmentet is áthatja, és arra ösztönözheti, hogy hosszú távú szemlélettel dolgozzon, ne kezdjen rövid távú érdekek motiválta pénzügyi kalandokba. Mindez befektetőként nézve ott válik izgalmassá, amikor a konkrét pénzügyi eredményeket nézzük. Hiszen ez a családi-tulajdonosi szemlélet a vállalatok eredményessége és stabil növekedése szempontjából is jól tetten érhető. A német tőzsde családi vállalatokat magába foglaló indexe például jól láthatóan rendre meghaladja a teljes index növekedését” - hangsúlyozta ki Zobor Zsuzsanna.

Izgalmas befektetési történet

A K&H prémium ráadás generációs vállalatok származtatott alap most első alkalommal olyan többgenerációs tőzsdei cégek teljesítménye után nyújt részesedést, amelyeknél az alapító vagy annak családja továbbra is aktív részt vállal a vállalkozás életében. Ilyen például a BMW, a Volkswagen vagy a Swatch.

A befektetési alap további különlegessége, hogy a részvénypiacok pozitív vagy negatív teljesítményén felül is egy kis ráadást biztosít, így kiváló alternatívát jelenthet azoknak a megtakarítóknak, akik egyébként tiszta részvénybefektetésre is nyitottak lennének.

A „ráadásnak”, vagyis a feltételes minimum hozamnak köszönhetően a jó teljesítményhez a részvényeknek nem kell újabb és újabb csúcsokra törniük, ha a mögöttes részvénykosár teljesítménye egy kicsit is emelkedik az 5 év 1 hónapos futamidő végéig, az alap már 16 százalék hozamot biztosít.

A fórumról

Friss hírek

V. Gutmann Családi Vállalat Szakmai Nap

Ismét élénk érdeklődés mellett zajlott a Gutmann Családi Vállalat Szakmai Nap, ezúttal 33 család 65 fővel vett részt a hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémián tartott rendezvényen. Szokás szerint külföldi előadók szolgáltatták az alapot a tapasztalatcseréhez, a családi vállalat és vagyon szakértői világot Marc Daniels, a családi vállalati kört pedig Beatrice Rodenstock, a jelentős német optikai cég 5. generációs tagja képviselte.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Május 23., Kedd

Családalapítás másként

Nem száz magyar mágnásra, hanem inkább tízezer vállalattulajdonos családra van szüksége Magyarországnak. De ha az állam nem figyel, akkor külföldi pénzügyi befektetők csaphatnak le az árván maradt családi cégekre.

Írta: Boross DávidDátum: 2015. Március 26., Csütörtök

Februári Klub - összefoglaló

Az idei év szezonnyitó Családi Vállalattulajdonosok klub eseményén 17 Család képviseltette magát, összesen 42-en voltunk.

A program szokás szerint  a „Klub a Klubban” kötetlen beszélgetéssel kezdődött, majd a köszöntő és az aktualitások ismertetése következett, ahol tájékoztatás hangzott el az FBN-I soronkövetkező nemzetközi eseményeiről, illetve "Az Év Széchenyi Vállalkozása Díj"-ról.

Ezt követően a Terjeszkedés – Akvizíciók címmel az EY kiváló szakemberei tartottak előadást.

Írta: FBNH EgyesületDátum: 2015. Február 12., Csütörtök