A többgenerációs családi cégek hosszú távú értékmegőrzésre és átadásra fókuszáló szemlélete pénzügyileg is sikeres és stabil növekedést tesz lehetővé. Befektetőként nézve mindez jól forintra váltható, hiszen a családi tőzsdei cégek árfolyama a piaci átlagon felül teljesít - hívja fel a figyelmet a különleges befektetési sztorira a K&H Alapkezelő.

Forrás: 2017. május 20. Tőzsdefórum

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.tozsdeforum.hu/szemelyes-penzugyek/megtakaritas/csaladi-cegek-hajthatjak-fel-a-hozamot-82014.html

A hosszútávú tervezésen van a fókusz

A családi vállalatok gazdasági jelentősége nemcsak Magyarországon, de világszerte egyre meghatározóbb. „Mivel ezeknél a cégeknél a családi vagyon továbbörökítésének záloga csak egy fenntartható, stabilan működő vállalkozás lehet, ezért az utódok gyakorlatilag az anyatejjel szívják magukba a fenntartható növekedés szemléletét. A rövid távú gyors profitrealizálás helyett a hosszú távú tervezésen van a fókusz” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

„Az erős tulajdonosi jelenlét a menedzsmentet is áthatja, és arra ösztönözheti, hogy hosszú távú szemlélettel dolgozzon, ne kezdjen rövid távú érdekek motiválta pénzügyi kalandokba. Mindez befektetőként nézve ott válik izgalmassá, amikor a konkrét pénzügyi eredményeket nézzük. Hiszen ez a családi-tulajdonosi szemlélet a vállalatok eredményessége és stabil növekedése szempontjából is jól tetten érhető. A német tőzsde családi vállalatokat magába foglaló indexe például jól láthatóan rendre meghaladja a teljes index növekedését” - hangsúlyozta ki Zobor Zsuzsanna.

Izgalmas befektetési történet

A K&H prémium ráadás generációs vállalatok származtatott alap most első alkalommal olyan többgenerációs tőzsdei cégek teljesítménye után nyújt részesedést, amelyeknél az alapító vagy annak családja továbbra is aktív részt vállal a vállalkozás életében. Ilyen például a BMW, a Volkswagen vagy a Swatch.

A befektetési alap további különlegessége, hogy a részvénypiacok pozitív vagy negatív teljesítményén felül is egy kis ráadást biztosít, így kiváló alternatívát jelenthet azoknak a megtakarítóknak, akik egyébként tiszta részvénybefektetésre is nyitottak lennének.

A „ráadásnak”, vagyis a feltételes minimum hozamnak köszönhetően a jó teljesítményhez a részvényeknek nem kell újabb és újabb csúcsokra törniük, ha a mögöttes részvénykosár teljesítménye egy kicsit is emelkedik az 5 év 1 hónapos futamidő végéig, az alap már 16 százalék hozamot biztosít.

A fórumról

Friss hírek

Hosszútávú kutatási program a magyarországi családi vállalkozásokról

Bár a családi vállalkozások fontosságáról mind gazdasági, mind politikai színtéren sok szó esik, valójában kevés megbízható információval rendelkezünk erről a vállalkozási körről. Eddig azt sem tudhattuk, hogy pontosan mennyien is vannak. A BGE Budapest LAB Családi vállalkozás kutatásának köszönhetően a következő években nemcsak számuk, de működési módjuk is megismerhető.

Forrás: Piac&Profit 2017. október 18. szerda / kfarkas

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/mitoszrombolo-kutatas-a-csaladi-vallalkozasokrol/

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Október 19., Csütörtök

V. Gutmann Családi Vállalat Szakmai Nap

Ismét élénk érdeklődés mellett zajlott a Gutmann Családi Vállalat Szakmai Nap, ezúttal 33 család 65 fővel vett részt a hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémián tartott rendezvényen. Szokás szerint külföldi előadók szolgáltatták az alapot a tapasztalatcseréhez, a családi vállalat és vagyon szakértői világot Marc Daniels, a családi vállalati kört pedig Beatrice Rodenstock, a jelentős német optikai cég 5. generációs tagja képviselte.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2017. Május 23., Kedd