A többgenerációs családi cégek hosszú távú értékmegőrzésre és átadásra fókuszáló szemlélete pénzügyileg is sikeres és stabil növekedést tesz lehetővé. Befektetőként nézve mindez jól forintra váltható, hiszen a családi tőzsdei cégek árfolyama a piaci átlagon felül teljesít - hívja fel a figyelmet a különleges befektetési sztorira a K&H Alapkezelő.

Forrás: 2017. május 20. Tőzsdefórum

Tovább az eredeti cikkhez: http://www.tozsdeforum.hu/szemelyes-penzugyek/megtakaritas/csaladi-cegek-hajthatjak-fel-a-hozamot-82014.html

A hosszútávú tervezésen van a fókusz

A családi vállalatok gazdasági jelentősége nemcsak Magyarországon, de világszerte egyre meghatározóbb. „Mivel ezeknél a cégeknél a családi vagyon továbbörökítésének záloga csak egy fenntartható, stabilan működő vállalkozás lehet, ezért az utódok gyakorlatilag az anyatejjel szívják magukba a fenntartható növekedés szemléletét. A rövid távú gyors profitrealizálás helyett a hosszú távú tervezésen van a fókusz” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

„Az erős tulajdonosi jelenlét a menedzsmentet is áthatja, és arra ösztönözheti, hogy hosszú távú szemlélettel dolgozzon, ne kezdjen rövid távú érdekek motiválta pénzügyi kalandokba. Mindez befektetőként nézve ott válik izgalmassá, amikor a konkrét pénzügyi eredményeket nézzük. Hiszen ez a családi-tulajdonosi szemlélet a vállalatok eredményessége és stabil növekedése szempontjából is jól tetten érhető. A német tőzsde családi vállalatokat magába foglaló indexe például jól láthatóan rendre meghaladja a teljes index növekedését” - hangsúlyozta ki Zobor Zsuzsanna.

Izgalmas befektetési történet

A K&H prémium ráadás generációs vállalatok származtatott alap most első alkalommal olyan többgenerációs tőzsdei cégek teljesítménye után nyújt részesedést, amelyeknél az alapító vagy annak családja továbbra is aktív részt vállal a vállalkozás életében. Ilyen például a BMW, a Volkswagen vagy a Swatch.

A befektetési alap további különlegessége, hogy a részvénypiacok pozitív vagy negatív teljesítményén felül is egy kis ráadást biztosít, így kiváló alternatívát jelenthet azoknak a megtakarítóknak, akik egyébként tiszta részvénybefektetésre is nyitottak lennének.

A „ráadásnak”, vagyis a feltételes minimum hozamnak köszönhetően a jó teljesítményhez a részvényeknek nem kell újabb és újabb csúcsokra törniük, ha a mögöttes részvénykosár teljesítménye egy kicsit is emelkedik az 5 év 1 hónapos futamidő végéig, az alap már 16 százalék hozamot biztosít.

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló a X. FBN-H Konferenciáról és Családi Hétvégéről

Különleges alkalom volt az idei és nem csak a jubileumi évforduló miatt... Ha csak néhány szóval kellene jellemezni az együttléteinket, akkor leginkább a szeretet, az őszinteség, a nyitottság és az öröm fejezné ki az egyesületi rendezvényeink hangulatát. Csodás dolog ez! Alapítónk, Kürti Tom szerint az FBNI-nek több, mint 30 Egyesület a tagja szerte a világban, de nincs még egy – a miénkhez hasonló – közösség, ami hosszabb időn keresztül is meg tudja őrizni az intimitását! Ahol 30-40 család 2-3 generációval napokig súrlódásmentesen és meghitt légkörben tud tartalmasan időt együtt tölteni, a legkülönfélébb programokon részt venni és együtt örülni! Ahol tabuk nélkül lehet beszélgetni egymás előtt bármiről, akár a szexről is… Az egyik tagunk szavaival élve: „Idén minden jó volt! A táj, a szálloda, a szoba, a kaja, a programok és a társaság is!” Hálásan köszönjük a pozitív visszajelzéseiteket, de Nektek – egy ilyen Csapatnak vagy inkább Nagycsaládnak - könnyű jó rendezvényt szervezni…

Íme a három nap képekben! 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Június 15., Péntek

A vállalkozósdi még mindig a férfiak játszótere

Hiába van mostanában sok szó a nemek közti egyenlőségről, mégis úgy tűnik, a „vállalkozósdi” még mindig férfi többségű buli. A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

A Nagy Beszélgetés

Ismét megtöltötték a résztvevők az MTA Vörösmarty termét a Gutmann Családi Vagyon Szakmai Napon, mely 6. alkalommal került megrendezésre. Egyesületünkből 11 család képviseltette magát a rendezvényen. A központi téma ezúttal a "Nagy Beszélgetés volt". 

 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 29., Kedd