Sokan összegyűltünk az első őszi klubon a Kempinski Hotelben, 23 család közel 50 fővel képviseltette magát az eseményen.

A klub első felében betekintést nyerhettünk a Herendi Porcelánmanufaktúra mindennapjaiba dr. Simon Attila vezérigazgató úr és dr. Gaál Zoltán professzor úr, az Igazgatóság elnöke segítségével. Megtudhattuk hogyan működik több száz család egy cégben, hogyan lehet sikeres egy dolgozói részvényesek tulajdonában lévő cég és hogyan lehet azt válságos állapotából újra üzletileg is sikeres vállalkozássá tenni.

Ezt követően Kürti Sándor mesélt arról, milyen az élet a cégvezetés után. Bemutatkozott a Polaris csapat is (Magyar Kata, Deák Brigitta és Boross Bence), akiknek a nyár folyamán lehetőségük nyílt személyesen is megismerkedni Al Gore-ral.

A második (zárt) felvonásban - ahol szigorúan már csak tagok vehetnek részt - ezúttal a Vanczer család (Vivaco Kft.) mutatkozott be nem mindennapi módon. Kiderült, hogyan lehet szívvel-lélekkel és megérzésekkel felfuttatni egy céget és hogyan lehet sok családtag között harmóniát teremteni. És ki gondolná, hogy nők is érthetnek a kazánokhoz?

Az igazi meglepetést a Rózsa Család okozta, akik első fecskeként köntörfalazás nélkül megosztottátok történetüket a jelenlévő tagokkal, mindazokat a nehézségeket, amiken az elmúlt években keresztülmentek. Nagy erőre és bátorságra vallott és bizony kivívták a jelenlévők tiszteletét. Reméljük ezzel másoknak is erőt adtak és elindítottátok a várva várt folyamatot, hogy őszintén megnyílva segíteni tudjunk egymásnak.

A klubon készült képeket ide kattintva nézheted meg.

Letölthető prezentáció: Herendi Porcelánmanufaktúra

 

 

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Komoly családi vagyon is elúszhat egy ilyen hibán

Sokan nem is sejtik, hogy a családi vállalkozásokban történő váratlan események nem csak a céget, de akár a házastársak, gyerekek vagyonát is veszélyeztethetik. Előre tervezve azonban megfelelő jogi védelem biztosítható.

Forrás: Menedzsment Fórum mfor.hu 2018. május 9.

 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 11., Péntek

Útibeszámoló a belgiumi NxG Summitról

Az FBN-I évről évre más országban szervezi a nextgenek éves találkozóját, idén a 14. NxG Summit Belgiumban került megrendezésre. Egyesületünket Szótér Orsolya képviselte, akinek inspiráló beszámolóját a lentiekben olvashatjátok. 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 09., Szerda

Család vagy cégfejlesztés: együtt is mehet!

Hatalmas növekedési lehetőséget jelent egy cég számára a szervezetfejlesztés. A családi vállalatok számára azonban ez dupla kihívás a családi és üzleti szerepek összefonódása miatt. A tudatosan menedzselt változáshoz konkrét kiindulási pont, célok és időszakos mérföldkövek kitűzését javasolták a szakemberek a K&H-ban szervezett családi vállalatok találkozóján.

Forrás: Adó Online www.ado.hu 2018.04.25

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Április 27., Péntek

Ki kell csavarni a Keresztapa kezéből a gyeplőt?

Sok magyar családi vállalkozás fölött lebeg a generációváltás kényszere, de ez komoly nehézségekkel jár: sem az alkalmazottak, sem az alapítók nem engednek könnyen a régi szokásokból, az utódnak sok esetben meg kell harcolnia a pozícióért az elődjével. Egy hiánypótló kutatás most rámutat ennek okaira a magyar cégvilágban.

Forrás: www.piacesprofit.hu / 2018.04.23. 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Április 24., Kedd