Sokan összegyűltünk az első őszi klubon a Kempinski Hotelben, 23 család közel 50 fővel képviseltette magát az eseményen.

A klub első felében betekintést nyerhettünk a Herendi Porcelánmanufaktúra mindennapjaiba dr. Simon Attila vezérigazgató úr és dr. Gaál Zoltán professzor úr, az Igazgatóság elnöke segítségével. Megtudhattuk hogyan működik több száz család egy cégben, hogyan lehet sikeres egy dolgozói részvényesek tulajdonában lévő cég és hogyan lehet azt válságos állapotából újra üzletileg is sikeres vállalkozássá tenni.

Ezt követően Kürti Sándor mesélt arról, milyen az élet a cégvezetés után. Bemutatkozott a Polaris csapat is (Magyar Kata, Deák Brigitta és Boross Bence), akiknek a nyár folyamán lehetőségük nyílt személyesen is megismerkedni Al Gore-ral.

A második (zárt) felvonásban - ahol szigorúan már csak tagok vehetnek részt - ezúttal a Vanczer család (Vivaco Kft.) mutatkozott be nem mindennapi módon. Kiderült, hogyan lehet szívvel-lélekkel és megérzésekkel felfuttatni egy céget és hogyan lehet sok családtag között harmóniát teremteni. És ki gondolná, hogy nők is érthetnek a kazánokhoz?

Az igazi meglepetést a Rózsa Család okozta, akik első fecskeként köntörfalazás nélkül megosztottátok történetüket a jelenlévő tagokkal, mindazokat a nehézségeket, amiken az elmúlt években keresztülmentek. Nagy erőre és bátorságra vallott és bizony kivívták a jelenlévők tiszteletét. Reméljük ezzel másoknak is erőt adtak és elindítottátok a várva várt folyamatot, hogy őszintén megnyílva segíteni tudjunk egymásnak.

A klubon készült képeket ide kattintva nézheted meg.

Letölthető prezentáció: Herendi Porcelánmanufaktúra

 

 

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

A hazai piacon is vannak jó példák a cégutódlásra

A hazai GDP-nek nagyjából a felét családi cégek adják, és nagyjából a foglalkoztatottak felének biztosítanak munkahelyet – mondta Ékes Ákos, a K&H Bank Üzletfejlesztési főosztályának vezetője a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Kotroczó Melitta)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Október 01., Hétfő

Küzdenek az idősekkel, amíg meg nem öregednek

Függetlenül attól, hogy már megtörtént a cégutódlás, vagy még előtte állnak a tulajdonosok, nincsenek könnyű helyzetben – derült ki a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Kotroczó Melitta)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Október 01., Hétfő

Többet fektetnek a jövőbe a többgenerációs cégek

A magyar családi vállalkozások csak minimálisan különböznek a többi kis- és középvállalkozástól – mondta Radácsi László, a Budapesti Gazdasági Egyetem Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ igazgatója a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Kotroczó Melitta)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Október 01., Hétfő

Időben kell dönteni a családi vagyonról

A családi vagyon sorsa nagyon fontos kérdés, az arról szóló rendelkezést nem szabad elodázni – hangsúlyozta előadásában a Magyar Országos Közjegyzői Kamara képviseletében Böröcz Helga a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Károly Gábor)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Október 01., Hétfő

K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díj

A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalkozások számára azzal a céllal, hogy támogassa és elismerje azok hozzájárulását a magyar gazdasághoz és elkötelezettségét a társadalom iránt. Három különböző kategóriában maximum 2-2 díjat ítél meg a zsűri, azaz összesen maximum 6 díj kerül kiosztásra.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Szeptember 27., Csütörtök