Mérő tanár urat és a Kelényi testvéreket sokan szerették volna meghallgatni, így közel 70-en gyűltünk össze az októberi klubbon. 31 család képviseltette magát a rendezvényen.

Az estét egy interaktív beszélgetéssel indítottuk, melynek során Seres Béla, a Deloitte M&A területének KKE régiós vezetője elmesélte az MKB Euroleasing Autópark értékesítésének sikersztoriját, majd a két volt tulajdonossal, Rutai Istvánnal és Zöldi Péterrel beszélgetett a cégértékesítés okairól, az egész folyamat nehézségeiről, buktatóiról és a sikeres végeredményről.  

Ezen az estén eljött hozzánk Mérő László professzor úr, aki matematikus pszichológusként arról mesélt nekünk, kinek mit jelent a boldogság, tulajdonképpen mi is az a flow, s hogy az ember életében hogyan alakítja ki saját boldogság portfólióját. 

A beszélgetős kávészünetet követően Dávid beszélt az idei év hátrelévő programjairól, majd a Kling Családot hallgathattuk jókedvűen, akik bevallották, hogy lányuk munkába állása fenekestől felforgatta a cég megszokott életét, azonban az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy megérte! Megkönnyebbülten vehettük tudomásul, hogy a viták, veszekedések bizony náluk is mindennaposak, de a végén mindig létrejön az egyezség. Elmesélték, hogyan képes a szülő gyermekét egy másik pályáról - legyen az sport vagy külföld - visszacsábítani a családi vállalkozásba és hogyan tud hatékonyan egy irodában dolgozni anya és lánya egy kisbabával. :-)

A klub záróakkordjaként pedig a Kelényi-Szamos testvéreket, Ádámot és Kolost faggatta Dávid mindenről. Megtudhattuk, mennyire különbözőek, s hogy ez a különbözőség nemcsak feszültségek forrása, hanem a jó együttműködés alapja is, hiszen más-más területekért felelősek a cégen belül. Kiderült, hogy a Szamos család generációin végigtekintve mindig ott állt a háttérben az erős nő, s hogy ma sincs ez másként Kolos feleségének, Zsuzsának köszönhetően. Azt is megtudhattuk, hogy a viták elkerülésére létrehoztak egy döntéshozó családi tanácsot, ami a cégben dolgozó családtagokból (5 fő) és két - a családhoz és a céghez régóta hűséges - alkalmazottból áll. S hogy a szülők a fiaiknak köszönhetően azonnal alkalmazkodtak a fiatalos lendülethez és mind a mai napig derekasan kiveszik a részüket a munkából.        

A képekhez kattints ide!

 

Mérő tanár úr diáit (A cég helye a tulajdonos boldogság portfóliójában) itt tudod megnézni.

A Deloitte prezentációt (Az MKB Autópark sikeres értékesítése) itt tudod letölteni.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

A hazai piacon is vannak jó példák a cégutódlásra

A hazai GDP-nek nagyjából a felét családi cégek adják, és nagyjából a foglalkoztatottak felének biztosítanak munkahelyet – mondta Ékes Ákos, a K&H Bank Üzletfejlesztési főosztályának vezetője a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Kotroczó Melitta)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Október 01., Hétfő

Küzdenek az idősekkel, amíg meg nem öregednek

Függetlenül attól, hogy már megtörtént a cégutódlás, vagy még előtte állnak a tulajdonosok, nincsenek könnyű helyzetben – derült ki a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Kotroczó Melitta)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Október 01., Hétfő

Többet fektetnek a jövőbe a többgenerációs cégek

A magyar családi vállalkozások csak minimálisan különböznek a többi kis- és középvállalkozástól – mondta Radácsi László, a Budapesti Gazdasági Egyetem Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ igazgatója a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Kotroczó Melitta)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Október 01., Hétfő

Időben kell dönteni a családi vagyonról

A családi vagyon sorsa nagyon fontos kérdés, az arról szóló rendelkezést nem szabad elodázni – hangsúlyozta előadásában a Magyar Országos Közjegyzői Kamara képviseletében Böröcz Helga a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Károly Gábor)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Október 01., Hétfő

K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díj

A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalkozások számára azzal a céllal, hogy támogassa és elismerje azok hozzájárulását a magyar gazdasághoz és elkötelezettségét a társadalom iránt. Három különböző kategóriában maximum 2-2 díjat ítél meg a zsűri, azaz összesen maximum 6 díj kerül kiosztásra.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Szeptember 27., Csütörtök