FBN-H - Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület

Mérő tanár urat és a Kelényi testvéreket sokan szerették volna meghallgatni, így közel 70-en gyűltünk össze az októberi klubbon. 31 család képviseltette magát a rendezvényen.

Az estét egy interaktív beszélgetéssel indítottuk, melynek során Seres Béla, a Deloitte M&A területének KKE régiós vezetője elmesélte az MKB Euroleasing Autópark értékesítésének sikersztoriját, majd a két volt tulajdonossal, Rutai Istvánnal és Zöldi Péterrel beszélgetett a cégértékesítés okairól, az egész folyamat nehézségeiről, buktatóiról és a sikeres végeredményről.  

Ezen az estén eljött hozzánk Mérő László professzor úr, aki matematikus pszichológusként arról mesélt nekünk, kinek mit jelent a boldogság, tulajdonképpen mi is az a flow, s hogy az ember életében hogyan alakítja ki saját boldogság portfólióját. 

A beszélgetős kávészünetet követően Dávid beszélt az idei év hátrelévő programjairól, majd a Kling Családot hallgathattuk jókedvűen, akik bevallották, hogy lányuk munkába állása fenekestől felforgatta a cég megszokott életét, azonban az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy megérte! Megkönnyebbülten vehettük tudomásul, hogy a viták, veszekedések bizony náluk is mindennaposak, de a végén mindig létrejön az egyezség. Elmesélték, hogyan képes a szülő gyermekét egy másik pályáról - legyen az sport vagy külföld - visszacsábítani a családi vállalkozásba és hogyan tud hatékonyan egy irodában dolgozni anya és lánya egy kisbabával. :-)

A klub záróakkordjaként pedig a Kelényi-Szamos testvéreket, Ádámot és Kolost faggatta Dávid mindenről. Megtudhattuk, mennyire különbözőek, s hogy ez a különbözőség nemcsak feszültségek forrása, hanem a jó együttműködés alapja is, hiszen más-más területekért felelősek a cégen belül. Kiderült, hogy a Szamos család generációin végigtekintve mindig ott állt a háttérben az erős nő, s hogy ma sincs ez másként Kolos feleségének, Zsuzsának köszönhetően. Azt is megtudhattuk, hogy a viták elkerülésére létrehoztak egy döntéshozó családi tanácsot, ami a cégben dolgozó családtagokból (5 fő) és két - a családhoz és a céghez régóta hűséges - alkalmazottból áll. S hogy a szülők a fiaiknak köszönhetően azonnal alkalmazkodtak a fiatalos lendülethez és mind a mai napig derekasan kiveszik a részüket a munkából.        

A képekhez kattints ide!

 

Mérő tanár úr diáit (A cég helye a tulajdonos boldogság portfóliójában) itt tudod megnézni.

A Deloitte prezentációt (Az MKB Autópark sikeres értékesítése) itt tudod letölteni.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Optimisták a magyar vállalkozások, holott van miért aggódniuk

A minőségi munkaerő elvándorlását és a külföldi vállalatok versenyelőnyét tekintik a hazai kis- és középvállalkozások jelenleg a legnagyobb kihívásnak, ugyanakkor pozitívan értékelik az adóterhek, adózási szabályok átláthatóságát, és nem tartanak az árfolyamkockázati kitettségtől sem. Míg a családi vállalkozások kevésbé, a magas árbevételű vállalatok jobban érzik a külső tényezők befolyásoló hatását cégük működésére - derült ki egy friss kutatásból.

Forrás: Pénzcentrum 2018. augusztus 8. szerda

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Augusztus 11., Szombat

Egy milliárdos senkit csináltál belőlem

Nagyon szépen köszönöm! Eddig egy nagy hatalmú ember voltam minimális pénzzel, most egy milliárdos senkit csináltál belőlem - mondta kicsit keserűen a családi vállalat értékesítése után a tranzakcióban segédkező tanácsadónak az alapító. A több tízmilliárdos értékű családi céget a rendszerváltás után kemény és kitartó munkával felépítő, magának a gyerekek közt utódot nem találó cégvezető kifakadása jól mutatja a generációváltás dilemmáit.

Forrás: www.index.hu 2018.06.18.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Július 18., Szerda

Lemaradhat Európa, ha nem veszik át a fiatalok a cégeket

A családi, kis- és közepes vállalkozások generációváltása volt az egyik fő témája a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége legutóbbi rendezvényének. A probléma égető, hiszen Európában háromból két cég elvész amiatt, mert nem tudja átadni a tulajdonos a következő generációnak a vállalkozást. Ezt tetézi, hogy viszonylag kevés fiatal szeretne vállalkozni, és ez visszavetheti Európa gazdasági teljesítményét. Minderről Kovács Patrik, a Fivosz elnöke és Illés István, az Apelso Trust igazgatósági tagja beszélt a hirado.hu-nak.

Forrás: www.hirado.hu 2018.07.06.

(Fotó: FIVOSZ)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Július 13., Péntek

Létszámbővítésre készül a magyar cégek fele, de honnan lesz ember?

A kis- és középvállalkozások 15%-a küzd jelentős munkaerőhiánnyal, 37% kis mértékűvel, 48% számára ez nem probléma - mutatja egy friss kutatás, amelynek bemutatóján elhangzott: nagyobbnak érzékeljük a munkaerőhiányt, mint amekkora valójában. A vállalkozások csaknem fele tervez létszámbővítést, ennek forrása azonban bizonytalannak tűnik. A fintech jelenséget mindössze 45% ismeri, és még a magas árbevételű cégek körében is magas a vele szembeni bizalmatlanság.

Forrás: www.portfolio.hu 2018. július 11.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Július 13., Péntek

Oroszországban nyitott gyárat a magyar Sanatmetal

Felavatták az egri Sanatmetal új gyárát Oroszországban, Obninszkban július elején. A magyar tulajdonú középvállalkozás, a Sanatmetal Kft., valamint oroszországi forgalmazójának közös beruházásában megvalósult gyár létrehozásával az egri székhelyű cég technológiai transzfert hajt végre, orosz partnere pedig a piaci kapcsolatokat és az értékesítést szervezi. A 250 millió rubeles beruházással létrejött új gyár megvalósulását a Sanatmetal saját forrásából, illetve banki hitelekből finanszírozta. A megnyitó eseményen, a több mint 100 résztvevő mellett, többek között vendégként volt jelen Kaluga Megye Kormányzója, az Orosz Egészségügyi Miniszterhelyettes, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának továbbá a Külgazdasági és Külügyminisztérium Helyettes Államtitkárai, valamint Farkas Bertalan Kutató Űrhajós is.  

 

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Július 10., Kedd