A Gellért Család nagy feladatot vállalt magára: májusban náluk tartottuk a klubot! A házigazdák kitettek magukért: tartalmas programmal és ínycsiklandó finomságokkal kedveskedtek a résztvevőknek. A képek magukért beszélnek

Május 4-én a Gellért Szabadidőközpontban 21 családból 50 fő tisztelte meg jelenlétével a házigazda Gellért Családot. Az este - Ákos jóvoltából - tisztelgés volt a nők előtt. A kötetlen beszélgetést követően Szív Ernő Háromperceseivel magasztalta a szegedi nőket Bánvölgyi Tamás (színész). Ezt követően színrelépett a harmadik generáció a Bíró Lányok (Ferzol Kft.) és Béres Marcell személyében, akiket Balázs Márta faggatott arról, milyen előnyei és hátrányai vannak a harmadik generációs létnek. Megtudhattuk mennyire hallgat véleményükre a 2. generáció és arról is szó esett, hogy időnként bizony a szülők álmát kell valóra váltani...

Meglepetésvendégként a Joób Család (Márton, felesége Dóri és 9 gyermekük) érkezett hozzánk, akik a mai világban igazi csodabogaraknak számítanak és vallják: "Ahogy a gyerekek érkeznek, úgy jön az áldás is". Szép példát mutattak nekünk a gyermeknevelésre, a harmonikus párkapcsolatra és a tudatos életvezetésre.

Ezt követően kerekasztaloknál beszélgettünk arról, hogyan változtatja meg a nagyszülővé válás a vállalkozó családok életét, hogyan lehet megőrizni a családi békét és átadni a családi értékeket új családtag érkezésekor és miben más a 3. generáció a 2. generációhoz képest?

A kávészünet után Balázs Márti 3 női tagunkkal beszélgetett. Bárányné Zsuzsi, Szabóné Ica és Gellértné Mariann meséltek arról, ki hogyan folyt bele a családi vállalkozásba a kezdetek kezdetén, később mi változott a gyerekek születésével, majd felnőtté válásával és mi a helyzet most, amikor már learathatják eddigi munkájuk gyümölcsét. Megtudhattuk azt is, hogy férjeik miért büszkék rájuk és miért tartják őket különlegesnek.

A nap mondása: "Bárányhoz mentem feleségül, de egész életemben oroszlánt szelidítettem." :-)

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Újabb Hét magyar vállalat az ELITE Programban

Újabb hét hazai cég kezdte meg a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló, a középvállalkozások szintlépését elősegítő, nemzetközi vállalkozásfejlesztési képzést, az ELITE Programot. Az újonnan csatlakozó cégekkel együtt a régióban kiemelkedő módon 24 magyar vállalat vesz részt a globálisan több mint 1100 résztvevő céget jegyző program képzéssorozatában.

Forrás: Budapesti Értéktőzsde

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 13., Hétfő

NextGen vagyok, mi lesz velem? – a generációváltás Németh Márton szemszögéből

A Sipospack egy rendszerváltáskor alakult magyar vállalkozás, vagyis idén 30 éves, de a cégforma (Kft) csak 1996-ban alakult ki. Márton nem egyenesági leszármazott, így nem is örökös. Ő Sipos Gyula veje, vagyis felesége révén került a céghez, mely csomagolóanyag (fólia) feldolgozással és kereskedelemmel foglalkozik. Jelenleg az anyacég egyik leányvállalatának (I Print 4 You) ügyvezetője, mely egy kényszerhelyzet hatására alakult meg 2015-ben - tudtuk meg április 24-én a K&H 16. Családi Vállalatok Klubján. 

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 08., Szerda

A családban marad?

Sok ezer magyar családi vállalkozás vezetője keresi most az utódját, de mit kell tudnia az új főnöknek? Fel lehet készülni egyáltalán a cégvezetésre? Erről kérdeztük szakértőinket, Bagdi Lajos adószakértőt és Vámosi Róbert ügyvédet.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2019. április 16.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 08., Szerda