A Gellért Család nagy feladatot vállalt magára: májusban náluk tartottuk a klubot! A házigazdák kitettek magukért: tartalmas programmal és ínycsiklandó finomságokkal kedveskedtek a résztvevőknek. A képek magukért beszélnek

Május 4-én a Gellért Szabadidőközpontban 21 családból 50 fő tisztelte meg jelenlétével a házigazda Gellért Családot. Az este - Ákos jóvoltából - tisztelgés volt a nők előtt. A kötetlen beszélgetést követően Szív Ernő Háromperceseivel magasztalta a szegedi nőket Bánvölgyi Tamás (színész). Ezt követően színrelépett a harmadik generáció a Bíró Lányok (Ferzol Kft.) és Béres Marcell személyében, akiket Balázs Márta faggatott arról, milyen előnyei és hátrányai vannak a harmadik generációs létnek. Megtudhattuk mennyire hallgat véleményükre a 2. generáció és arról is szó esett, hogy időnként bizony a szülők álmát kell valóra váltani...

Meglepetésvendégként a Joób Család (Márton, felesége Dóri és 9 gyermekük) érkezett hozzánk, akik a mai világban igazi csodabogaraknak számítanak és vallják: "Ahogy a gyerekek érkeznek, úgy jön az áldás is". Szép példát mutattak nekünk a gyermeknevelésre, a harmonikus párkapcsolatra és a tudatos életvezetésre.

Ezt követően kerekasztaloknál beszélgettünk arról, hogyan változtatja meg a nagyszülővé válás a vállalkozó családok életét, hogyan lehet megőrizni a családi békét és átadni a családi értékeket új családtag érkezésekor és miben más a 3. generáció a 2. generációhoz képest?

A kávészünet után Balázs Márti 3 női tagunkkal beszélgetett. Bárányné Zsuzsi, Szabóné Ica és Gellértné Mariann meséltek arról, ki hogyan folyt bele a családi vállalkozásba a kezdetek kezdetén, később mi változott a gyerekek születésével, majd felnőtté válásával és mi a helyzet most, amikor már learathatják eddigi munkájuk gyümölcsét. Megtudhattuk azt is, hogy férjeik miért büszkék rájuk és miért tartják őket különlegesnek.

A nap mondása: "Bárányhoz mentem feleségül, de egész életemben oroszlánt szelidítettem." :-)

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

„Ne az alapító sírja felett vesszenek össze” – milliárdok forognak kockán a generációváltó családi cégeknél

Egy hullámban öregszenek ki a kiemelten fontos családi vállalkozások vezetői, de többségük a jelek szerint az öröklétben hisz. A staféta átadását személyes viták, megcsalások és árulások nehezítik, a gazdasági és jogi döntések ezeknek csak a tünetei, állítja a nemzetközi Family Business Network magyar szervezetét vezető Boross Dávid. 

 

Forrás: hvg.hu, Daczi Dóra, 2019.02.20.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Február 22., Péntek

Szent-Györgyi után szabadon: a Goodwill Pharma sikertörténete

 

Amikor otthagyta az orvosi pályát, dr. Jójárt Ferenc mindent arra tett fel, hogy sikeres vállalkozóként egy nagy gyógyszercéget építsen fel Szegeden. 20 éve indultak, kezdetben sales és marketingmunkát végeztek nagy gyógyszergyártóknak. Ma már a gyógyszer-kereskedelemnél meghatározóbb a gyógyszergyártás, és elindították a régiós terjeszkedést is. 

Forrás: KKV Magazin
 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Február 21., Csütörtök

A magyar gasztronómus: a Zsidai Csoport sikertörténete

Gyerekkorát a szülei által üzemeltetett Pierrot kávéházban töltötte, közgazdaságtant tanult és üzleti tanácsadónak készült. Bár a legnevesebb nemzetközi cégeknél dolgozott, 30 évesen mégis úgy döntött, a gasztronómiát választja hivatásának. A Zsidai Csoport ma már 13 egységből áll.

 

Forrás: KKV Magazin, Nyomárkay Kázmér 

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Február 21., Csütörtök

A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban. Megjegyezte: a kormány négyezer olyan vállalatról tud, amelyek alapító tulajdonosa már közel került a nyugdíjkorhatárhoz.

Forrás: MTI, 2019.02.20.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Február 21., Csütörtök

Vagyonkezelő alapítvánnyal bővül a magyarországi családi vagyonkezelés eszköztára

Hiánypótló jogintézmény kerül bevezetésre Magyarországon, amennyiben az Országgyűlés a múlt héten beterjesztett vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényt elfogadja. Az eddig jellemzően német nyelvterületeken alkalmazott vagyonkezelői konstrukció a családi magánvagyonok generációkon történő átörökítését, megóvását, fenntartását szolgálja.

Forrás: https://www.rsm.hu/blog, szerző: Kalocsai Zsolt (2019.02.19.) 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Február 20., Szerda