A Gellért Család nagy feladatot vállalt magára: májusban náluk tartottuk a klubot! A házigazdák kitettek magukért: tartalmas programmal és ínycsiklandó finomságokkal kedveskedtek a résztvevőknek. A képek magukért beszélnek

Május 4-én a Gellért Szabadidőközpontban 21 családból 50 fő tisztelte meg jelenlétével a házigazda Gellért Családot. Az este - Ákos jóvoltából - tisztelgés volt a nők előtt. A kötetlen beszélgetést követően Szív Ernő Háromperceseivel magasztalta a szegedi nőket Bánvölgyi Tamás (színész). Ezt követően színrelépett a harmadik generáció a Bíró Lányok (Ferzol Kft.) és Béres Marcell személyében, akiket Balázs Márta faggatott arról, milyen előnyei és hátrányai vannak a harmadik generációs létnek. Megtudhattuk mennyire hallgat véleményükre a 2. generáció és arról is szó esett, hogy időnként bizony a szülők álmát kell valóra váltani...

Meglepetésvendégként a Joób Család (Márton, felesége Dóri és 9 gyermekük) érkezett hozzánk, akik a mai világban igazi csodabogaraknak számítanak és vallják: "Ahogy a gyerekek érkeznek, úgy jön az áldás is". Szép példát mutattak nekünk a gyermeknevelésre, a harmonikus párkapcsolatra és a tudatos életvezetésre.

Ezt követően kerekasztaloknál beszélgettünk arról, hogyan változtatja meg a nagyszülővé válás a vállalkozó családok életét, hogyan lehet megőrizni a családi békét és átadni a családi értékeket új családtag érkezésekor és miben más a 3. generáció a 2. generációhoz képest?

A kávészünet után Balázs Márti 3 női tagunkkal beszélgetett. Bárányné Zsuzsi, Szabóné Ica és Gellértné Mariann meséltek arról, ki hogyan folyt bele a családi vállalkozásba a kezdetek kezdetén, később mi változott a gyerekek születésével, majd felnőtté válásával és mi a helyzet most, amikor már learathatják eddigi munkájuk gyümölcsét. Megtudhattuk azt is, hogy férjeik miért büszkék rájuk és miért tartják őket különlegesnek.

A nap mondása: "Bárányhoz mentem feleségül, de egész életemben oroszlánt szelidítettem." :-)

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Nem engedik el a gyeplőt a családi vállalkozások kiöregedő vezetői

A magyar kisvállalkozások elsöprő többségét családi vállalkozások adják, mégis alig tudunk valamit a működésükről, a kihívásaikról és az őket működtető emberekről. A kilencvenes években indult családi vállalkozások tömegei néznek szembe mostanában az utódlás kérdésével, azonban egy, a Tárki Társadalmi Riportjában frissen megjelent kutatás szerint nem az utód kiválasztása, hanem a cégvezetés elengedése a legnehezebb a leköszönő főnököknek. Közben azok a családi vállalkozások lehetnek sikeresebbek, amelyek a családtagok mellett vagy helyett képesek külső szakembereket is bevonni az operatív munkába.

Forrás: vs.hu / 2018. november 8. (Neuberger Eszter)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. November 15., Csütörtök

Magyar cégek tízezrei küzdenek ezzel a problémával – mire figyeljünk?

A családi vállalkozások fontos gerincét adják az európai és a magyar gazdaságnak, azonban a rendszerváltás környékén alapított hazai vállalkozások tízezrei szembesülnek most a cégutódlás kérdésével. A legtöbb cégtulajdonos szeretné családon belül tartani a vállalkozást – ehhez azonban érdemes nagyon tudatosan tervezni, a kihívás mellett pedig a lehetőséget is meg kell látni az átalakulásban.

Forrás: privatbankar.hu 2018. november 12.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. November 07., Szerda