Hamarosan so

Egyre több sikeres magyar családi vállalkozás áll generációváltás előtt. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne bedőlés legyen a folyamat vége? Felkészülnek az újfajta pénzügyi elit alakulatok.

Forrás: www.napi.hu Domokos László, 2018. május 16.

Magyarországon a családi vagyonok megőrzése, menedzselése mára sokkal inkább fókuszba került, mint korábban bármikor. Napjainkra ugyanis számos, a rendszerváltás környékén indult sikeres családi vállalkozás komoly céggé nőtte ki magát, miközben az alapítók, akik gyakran ma is a vállalkozások motorjai, mára jócskán a nyugdíjkorhatáron túl vannak.

Jellemzőek a 25-30 éve sikeres vállalkozók, akik fölépítettek egy birodalmat, azt nyilván továbbra is a sajátjuknak érzik, annak irányításáról továbbra sem akarnak lemondani, márpedig a többségük továbbra is munkaképes. Azonban az örökül hagyás folyamata egyszerre erős pénzügyi és pszichológiai kihívás - véli Karagich István privátbanki szakértő.

Így e vállalkozások további működtetése, valamint az ebből fakadó felhalmozott magánvagyonok menedzselése széles körű tájékozottságot, időt és komoly szakértelmet igényel. Mivel e tényezők mindegyikére szükség van a sikerhez, ezért egyre gyakrabban fogalmazódik meg az igény olyan támogatásra, amely a vagyonkezelési szolgáltatásokon túlmutat. Erre alkalmas megoldás a privátbankári segítség vagy egy family office szolgáltató, amely a vagyonmenedzsmenten és a befektetési struktúrák kialakításán túl támogatást nyújt többek között az utódlás, örökösödés és felmérésére, kezelésére vagy jogi és adózási struktúrák kialakítására. A cél: minél több terhet levenni a vagyon tulajdonosáról, mindezt biztonságosan és a maximális diszkrécióval. Egy jól működő family office tehát egyszerre foglalkozik a generációváltással, a vagyontervezéssel, az adminisztrációval és a cégmonitoringgal.

Magyar milliárdosok száma

VAGYON NAGYSÁGA

2018

2025 (VÁRHATÓ)

2028 (VÁRHATÓ)

1-3 milliárd Ft

4000

5000

6000

3-10 milliárd Ft

600

1000

1000

10-30 milliárd Ft

120

130

150

30-90 milliárd Ft

40

40

50

90-300 milliárd Ft

15

17

20

300 milliárd Ft felett

3

5

7

Összesen

4778

6192

7227

 

Nehéz ügy

Minden életszakasznak megvannak a saját kihívásai és ezeknél a bankok, tanácsadók szerepe is változó - hívja fel a figyelmet Szabó Sándor, privátbanki igazgató. Érdemes előre tervezni a generációváltást, mert ez egy lassan végbemenő, de elkerülhetetlen folyamat. A generációk között vagyontranszfer hatalmas lehetőség, egyben komoly felelősség is a vagyonkezelők számára - összegez a szakember. Ráadásul eddig minden kutatás úgy találta, hogy a magyarországi családi vállalkozások döntő többsége nincs felkészülve a generációváltásra.

A becslések szerint csak az USA-ban 2007 és 2061 között nem kevesebb, mint 59 ezer milliárd dollárt hagynak hátra a vagyonosok örököseiknek.

A kérdést tovább árnyalja, hogy még a fejlett piacgazdaságokban is a családi vállalkozások 30-35 százaléka egyszerűen nem éli túl a korábbi prosperáló formájában a váltást - a magyarországi helyzet pedig valószínűleg még kedvezőtlenebb. Mérések úgy találják az érintett családi cégek egyharmadánál az a terv, hogy a vezetést egy fiatalabb családtag veszi át, míg egy másik harmad külsős vezető felkutatásában reménykedik. A generációváltás megtervezése, valamint az átadási stratégia megalkotásához tehát nélkülözhetetlen a szakmai segítség.

Együtt könnyebb

Mivel minden családnak egyedi irányítási stílusa van, nem illik mindenkire egy bevett üzleti modell. Ebben tudnak segíteni a privátbanki tanácsadók és a family office szolgáltatók - véli Karagich. Azon cégeknél ahol az irányítás egy kézben összpontosul nehézségeket okozhat a kivonulás. Ezt nem kell szégyellni, mindenki nyer azon, ha professzionális jogi és adózási segítséget vesz igénybe a cég vezetője.

A nemzetközi tapasztalatok szerint a privátbanki szolgáltatók és a family office-ok a folyamat során egymásra vannak utalva: miközben ugyanis az előbbiek nem tudják felvenni a versenyt a leggazdagabb családok vagyonkezelésével foglalkozó family office-okkal, ha azok élnek komparatív előnyeikkel, mégis rákényszerülnek a privátbankokkal való kooperálásra, mivel nem tudnak minden szolgáltatást maguk nyújtani (egy ilyen fontos tényező a hitelezés). A bankok számára pedig az nehezíti a helyzetet, hogy alapvetően a vagyonkezelésre fókuszálnak, miközben az ügyfelek mélyebb, komplexebb szolgáltatásokat várnak el. Mindezek miatt egyre nagyobb szükség van arra, hogy a bankok jobban megismerjék a leggazdagabbak szokásait és elvárásait egyaránt.

Új szerepben a privátbankárok

A piaci trendek is a privátbankárok kezére játszanak. A közeljövőben ugyanis a személyi bankárok szerepe minden prognózis szerint megváltozik, hiszen a korábbi funkcióik egy részét (riportolás, termékismertetés, értékesítés-előkészítés) egyre hatékonyabban lehet digitálisan ellátni. Miközben a robottanácsadók hasznos segítők külföldön már most is, a privátbanki szolgáltatást igénybe vevő vagyonos rétegnek szüksége van arra is, hogy pénzügyei komplexebb rendezéséről szakemberekkel is konzultáljon. Így az a feladat vár a privátbankárokra, hogy egyfajta pénzügyi elit alakulattá válva akár a befektetési döntés "human touch" támogatásában, akár adózási, alternatív befektetési vagy öröklési kérdésekben is rendelkezésre álljanak.

Az öröklést amúgy hagyományosan nagy kihívás kezelni a privátbanki szolgáltatók számára. Hiába bankolt ugyanis egy ügyfél akár húsz-harminc évig ugyanazzal a bankárral, nincs rá garancia, hogy az örökös is majd őt választja. A váltást (next generation) manapság több más változás is nehezíti. A hatvan év feletti és a harminc év alatti korosztály hozzáállása és igényei közötti látványos különbséget technikai oldalról jól jelzi, hogy például a fiataloknak más kütyük, alkalmazások számítanak természetesnek, miközben gyakran amúgy is komoly különbségek lehetnek értékrendben, világnézetben, a befektetések pszichológiájában. Az alkalmazkodást pedig manapság jócskán megkönnyíti, hogy a magyar private banking szektor történetében soha nem történt ekkora fejlesztés és ennyire koncentráltan, mint manapság, amikor egyszerre kell megfelelni a MiFID II, a digitalizáció és a fintech versenytársak okozta kihívásoknak.

A fórumról

A Fórum célja, hogy a tagok számára releváns, a vagyonnal kapcsolatos jogi, strukturális, pénzügyi és befektetési problémákat tudatosítsa, a tudásbázist tömör formában átadja. Módszerünk hazai és nemzetközi „legjobb gyakorlat”-ot mutatja be, úgy hogy elősegíti a tagok közötti az információ és tapasztalatátadást. A Fórum nem kíván foglalkozni termékek és szolgáltatások direkt bemutatásával. A Fórum elsődleges munkamódszere a fenti témákhoz kapcsolódó hazai és külföldi konkrét valós esetek témák szerinti sorozatokban történő bemutatása és megvitatása kéthavonta.

„Ne az alapító sírja felett vesszenek össze” – milliárdok forognak kockán a generációváltó családi cégeknél

Egy hullámban öregszenek ki a kiemelten fontos családi vállalkozások vezetői, de többségük a jelek szerint az öröklétben hisz. A staféta átadását személyes viták, megcsalások és árulások nehezítik, a gazdasági és jogi döntések ezeknek csak a tünetei, állítja a nemzetközi Family Business Network magyar szervezetét vezető Boross Dávid. 

 

Forrás: hvg.hu, Daczi Dóra, 2019.02.20.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Február 22., Péntek

Szent-Györgyi után szabadon: a Goodwill Pharma sikertörténete

 

Amikor otthagyta az orvosi pályát, dr. Jójárt Ferenc mindent arra tett fel, hogy sikeres vállalkozóként egy nagy gyógyszercéget építsen fel Szegeden. 20 éve indultak, kezdetben sales és marketingmunkát végeztek nagy gyógyszergyártóknak. Ma már a gyógyszer-kereskedelemnél meghatározóbb a gyógyszergyártás, és elindították a régiós terjeszkedést is. 

Forrás: KKV Magazin
 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Február 21., Csütörtök

A magyar gasztronómus: a Zsidai Csoport sikertörténete

Gyerekkorát a szülei által üzemeltetett Pierrot kávéházban töltötte, közgazdaságtant tanult és üzleti tanácsadónak készült. Bár a legnevesebb nemzetközi cégeknél dolgozott, 30 évesen mégis úgy döntött, a gasztronómiát választja hivatásának. A Zsidai Csoport ma már 13 egységből áll.

 

Forrás: KKV Magazin, Nyomárkay Kázmér 

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Február 21., Csütörtök

A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban. Megjegyezte: a kormány négyezer olyan vállalatról tud, amelyek alapító tulajdonosa már közel került a nyugdíjkorhatárhoz.

Forrás: MTI, 2019.02.20.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Február 21., Csütörtök