Függetlenül attól, hogy már megtörtént a cégutódlás, vagy még előtte állnak a tulajdonosok, nincsenek könnyű helyzetben – derült ki a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Kotroczó Melitta)

A Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciájának panelbeszélgetésén arra keresték a választ a résztvevők, hogy milyen módszerekkel lehet jól átvenni, illetve jól átadni a családi vállalkozást. Mint kiderült, ahány cég és család, annyi módon képzelik el a folyamatot.

Losó Adrienn, a Mirelite Mirsa ügyvezetője elmondta, náluk hat éve tart a generációváltás. Édesapja a nyugdíjkorhatár elérésekor teljesen átadta a vezetést két gyermekének, majd néhány hónappal később, amikor látta, hogy nem minden a legjobb úton halad, újra becsatlakozott a mindennapi folyamatokba, amiért gyermekei hálásak voltak. Továbbra is szükségét látják annak a szaktudásnak, amely apjuk birtokában van.

Berta László, a Zalaco tulajdonosa a másik oldalról éli meg a generációváltást. Távlati céljai között szerepel, hogy tőzsdére vigye a céget, egyik lányát már 10 éve bevonta a vállalat irányításába, a másikat még ezután szeretné integrálni. Elmondása szerint úgy tud elszakadni a cégtől, hogy néhány hetes megszakításokkal két hónapos utakra megy, amikor muszáj nélküle megoldani az mindennapi helyzeteket.

Arató Balázs jogász szerint vannak szomorú példák cégutódlás terén, európai statisztikák szerint a családi vállalkozások harmada a generációváltás áldozatául esik. Ugyanakkor szerencsére jó példákból is akad bőven, véleménye szerint a tényleges átadásnak úgy kell indulnia, hogy egy asztalhoz leülnek, átbeszélik, hogy kinek mi az elképzelése, hogyan látja a cég jövőjét, ezt közös nevezőre hozzák, és utána következnek csak a jogi megoldások.

Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzora szerint az látszik, hogy a második generációs cégvezetők tudatosabbak sok területen, és jobban meghúzzák a munka határát. Nem akarnak már napi 10-12 órát dolgozni, viszont nagyon hatékony a munkával töltött idejük.

Kürti Tamás, a Kürti Akadémia vezetője 12 évig dolgozott pár méterre édesapja irodájától, aminek köszönhetően megtanult vállalkozni, együttműködni és önállóan is döntést hozni. Elmondása szerint a családban úgy oldják meg a különböző érdeklődés- és motivációbeli ellentéteket, hogy újabb cégeket és szerepeket hoznak létre, amelyben mindenki megtalálja a helyét. Véleménye szerint sokat kell beszélgetni egymással és hasonszőrű vállalkozókkal, nem szabad félni bevonni a beszélgetésekbe idegen szakértőket, akikben megbíznak. Azt azonban fontosnak látja, hogy a cégutódlásról jóval azelőtt kell elkezdeni beszélgetni, mielőtt ténylegesen aktuálissá válna a kérdés, mert akkor még mindenki higgadtan végig tudja gondolni és beszélni a következő folyamatokat. Ugyanakkor úgy látja, családi vállalkozásoknál elkerülhetetlenek véleménybeli ellentétek, ahogy ő fogalmazott: küzdünk az idősekkel, amíg mi magunk is meg nem öregszünk.

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló a X. FBN-H Konferenciáról és Családi Hétvégéről

Különleges alkalom volt az idei és nem csak a jubileumi évforduló miatt... Ha csak néhány szóval kellene jellemezni az együttléteinket, akkor leginkább a szeretet, az őszinteség, a nyitottság és az öröm fejezné ki az egyesületi rendezvényeink hangulatát. Csodás dolog ez! Alapítónk, Kürti Tom szerint az FBNI-nek több, mint 30 Egyesület a tagja szerte a világban, de nincs még egy – a miénkhez hasonló – közösség, ami hosszabb időn keresztül is meg tudja őrizni az intimitását! Ahol 30-40 család 2-3 generációval napokig súrlódásmentesen és meghitt légkörben tud tartalmasan időt együtt tölteni, a legkülönfélébb programokon részt venni és együtt örülni! Ahol tabuk nélkül lehet beszélgetni egymás előtt bármiről, akár a szexről is… Az egyik tagunk szavaival élve: „Idén minden jó volt! A táj, a szálloda, a szoba, a kaja, a programok és a társaság is!” Hálásan köszönjük a pozitív visszajelzéseiteket, de Nektek – egy ilyen Csapatnak vagy inkább Nagycsaládnak - könnyű jó rendezvényt szervezni…

Íme a három nap képekben! 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Június 15., Péntek

A vállalkozósdi még mindig a férfiak játszótere

Hiába van mostanában sok szó a nemek közti egyenlőségről, mégis úgy tűnik, a „vállalkozósdi” még mindig férfi többségű buli. A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

A Nagy Beszélgetés

Ismét megtöltötték a résztvevők az MTA Vörösmarty termét a Gutmann Családi Vagyon Szakmai Napon, mely 6. alkalommal került megrendezésre. Egyesületünkből 11 család képviseltette magát a rendezvényen. A központi téma ezúttal a "Nagy Beszélgetés volt". 

 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 29., Kedd