Az a kormányzati cél uralhatja a jövő évi fejlesztéspolitikai terveket, amely szerint a generációváltás akadályába ütköző hazai cégeket ne külföldi befektetők vegyék át, hanem maradjanak magyar kézben.

Forrás: www.vg.hu 2018. november 14. (Gyöngyösi Balázs)

A családi vállalkozások generációváltásának elősegítése, valamint az ipar 4.0-s technológiafejlesztéshez párosuló oktatás, képzés biztosítása határozhatja meg a jövő évi fejlesztéspolitikai célokat – mondta a Világgazdaságnak Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója. A meg nem valósuló egyéb beruházások, fejlesztések nyomán visszahulló uniós támogatásokból is elkülöníthet összeget e két témakörre az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – tette hozzá –, de állami forrást is felhasználhat, mint ahogy az építőipari vállalkozások kapacitásnövelése és hatékonyságjavítása kapcsán 28 milliárd forint értékben, négy részre bontva (az idén 8 + 8, jövőre 6 + 6 milliárd) már megtette.

Az 1990-es évek elején alapított hazai vállalkozások zöménél már 60-70 éves az ügyvezető, és ha a gyermekeikben nincs meg az affinitás a cégvezetésre, nincs kinek átadni az irányítást. Iparágtól és cégmérettől függetlenül a többségre ez a nehézség vár, legyen szó a fogyasztási cikkek kiskereskedőjéről vagy egy nagyobb autóipari beszállítóról. Gazdaságpolitikai cél, hogy ezek a termelő-szolgáltató vállalatok ne kerüljenek külföldi befektetők kezébe. Kulcsfontosságú, hogy megtalálják azokat a 30-40 éves, menedzserszemléletű vezetőket, akik továbbviszik az addig felhalmozott tudást, tapasztalatot.

Essősy Zsombor szerint 5-10 milliárd forintos kezdő kerettel indulhat el jövő tavasszal az erre a problémakörre megoldást kínáló pályázat, de az összeg exponenciálisan emelkedhet.

Az ehhez kapcsolódóan kidolgozás alatt álló tőke- és hitelprogram mellett a felhívás tanácsadásra, mentorálásra is kiterjedhet. A generációváltást segítő intézkedések felett azonban nemcsak az ITM bábáskodhat. Mivel ez a gond az egész Európai Uniót, különösen a kelet-közép-európai régiót áthatja, a V4-ek számára több milliárd eurót különíthetnek el erre a célra. A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható. 

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló az áprilisi KH Klubról

Az áprilisi KH Klubot – mely a jövőálló családokról és a generáciváltásra történő biztonságos felkészülésről szólt - Ékes Ákos Boross Dávid hasonlatával nyitotta, miszerint: „a generációváltás egy váltófutás, melynek során az átvevő fél is felgyorsul az átadó tempójára, egy darabig együtt futnak és csak utána engedik el egymást”.

Egyesületünket 9 család képviselte az eseményen. Az ott készült képekhez kattints ide!

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 03., Péntek

Beszámoló az áprilisi FBNH klubról

20 családból 40 egyesületi tagunk vett részt az áprilisi klubon a Marriott Hotel Buda termében. A képekhez klikkelj ide! "Családi történetek" sorozatunk keretében ezen az estén Lányi Szabolccsal beszélgettünk, aki elmesélte nekünk az édesapja által alapított cégük, az UTIBER történetét és azt, hogy milyen "megoldhatatlan" kihívásokkal szembesültek a családfő (és tulajdonos cégvezető) elvesztésekor. A klub második felében pedig a Schiller Család mutatkozott be. Nem mindennapi módon az unoka (Márk) faggatta a nagyszülőket élőben, édesapját pedig videófelvételeken. 

A képekhez klikkelj ide.

Deák Brigi beszámolója az FBN-I NxG Retreat-ről itt található.

A Schiller Család bemutatkozását ide kattintva tudod megtekinteni.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Április 30., Kedd

Az Alpha-Vet logisztikai központjában jártunk

Április 10-én – Dr. Móré Attila jóvoltából – gyárlátogatáson vehettünk részt az Alpha-Vet Hoffher Albert utcai logisztikai központjában. 10 egyesületi család (18 fővel) tisztelt meg bennünket jelenlétével. Szeretném megosztani Attila néhány gondolatát azokkal is, akik a nagy forgalom miatt végül nem értek oda.

A rendezvényen készült képekhez klikkelj ide!

Attila előadását ide kattintva tudod letölteni!

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Április 30., Kedd