Idén első alkalommal osztotta ki a Wolters Kluwer az év jogász csapata díjat családjog kategóriában. Az elismerést a Deloitte Private szakértői szerezték meg egy családi vállalkozás átszervezésére irányuló innovatív jogi megoldással. A rideg üzleti és a bensőséges családi, személyes szempontok kiegyensúlyozását egy bizalmi vagyonkezelésen alapuló konstrukcióval tudták megvalósítani.

Forrás: http://www.jogiforum.hu/hirek/39941 (2018.12.10.)

 

Ebben az évben már harmadik alkalommal hirdette meg a Wolters Kluwer a Jogászdíj pályázatot, amivel a hazai jogász szakma kiemelkedő teljesítményt nyújtó, innovatív szereplőit ismerik el. Az ünnepélyes díjátadót november 30-án tartották és összesen 15 kategóriában osztották ki az elismeréseket. Családjog kategóriában a Deloitte Private hozta el a díjat. A Deloitte csapatának kiemelkedő teljesítményét mutatja, hogy idén adtak át először díjat ebben a kategóriában.

A kategória nehézségét az jelenti, hogy a családjog klasszikus, nagy múltra visszatekintő, jelentős gyakorlattal rendelkező jogterület. Míg az aktívabban formálódó területek, mint például a legal technology, vagy az adatvédelmi jog esetében sokszor szinte szükségszerű az innovatív megközelítés, addig a családjog területén komoly kihívást jelent az újszerűségre vonatkozó pályázati követelményeknek megfelelni.

A Deloitte Private csapata egy olyan projekttel pályázott, melynek keretében egy családi vállalatcsoport átszervezése során a magyar jogrendszerben viszonylag újdonságnak tekinthető bizalmi vagyonkezelési konstrukciót épített fel. Az átalakítás elsődleges célja a vállalkozáshoz is kapcsolódó családi vagyonjogi viszonyok rendezése volt a családi vállalkozás alapítói, valamint örököseik érdekeire való tekintettel.

A Deloitte Private megbízása során a cél az volt, hogy a cégvezetésben és cégfejlesztésben különböző jellegű és mértékű feladatot vállaló családtagok a családi konszenzussal összhangban részesülhessenek a cégcsoport eredményeiből. A reorganizáció ugyanakkor csak akkor lehetett sikeres, ha a családi tulajdonban megvalósuló átrendeződések nem hátráltatják, kockáztatják az üzleti folyamatokat. Prioritás volt továbbá az is, hogy egy esetleges öröklés, válás vagy más váratlan családi esemény ne eredményezze a vagyon szétaprózódását és az üzleti folyamatokat se akadályozza.

A Deloitte Private szakértői arra a következtetésre jutottak, hogy a működés és a jövőbeli növekedési tervek támogatása érdekében kialakított jogi konstrukció mellett egy bizalmi vagyonkezelési szerződés alkalmas leginkább a családtagok vagyoni elképzeléseinek leképezésére. A szakértői munka során szétválasztásra került a céges vagyonra, illetve az abból származó eredményre való jogosultság. A család, a Deloitte Private javaslatára, a magyar jogrendszer által biztosított bizalmi vagyonkezelés lehetőségét választotta, előnyben részesítve azt a külföldi jogrendszerek szabályaival szemben.

„Olyan keretrendszert alakítottunk ki, amely védi a családi vagyont a széttöredezéstől, beleértve a családon kívüli és azon belüli esetleges jövőbeli krízishelyzetekből fakadó változásokat. A konstrukció elősegíti a vállalkozások zavartalan működését, egyúttal biztosítja, hogy a család tagjai a családi konszenzusnak megfelelően részesülhessenek kifizetésekből. A megoldással gyakorlatilag az angolszász jogrendszerben régóta elterjedt, de Magyarországon még kevéssé ismert „family trust” intézményét ültettük át a Polgári Törvénykönyv szabályainak felhasználásával” – mondta el Baranyi Gábor, a Deloitte Private igazgatója.

 

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló az áprilisi KH Klubról

Az áprilisi KH Klubot – mely a jövőálló családokról és a generáciváltásra történő biztonságos felkészülésről szólt - Ékes Ákos Boross Dávid hasonlatával nyitotta, miszerint: „a generációváltás egy váltófutás, melynek során az átvevő fél is felgyorsul az átadó tempójára, egy darabig együtt futnak és csak utána engedik el egymást”.

Egyesületünket 9 család képviselte az eseményen. Az ott készült képekhez kattints ide!

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 03., Péntek

Beszámoló az áprilisi FBNH klubról

20 családból 40 egyesületi tagunk vett részt az áprilisi klubon a Marriott Hotel Buda termében. A képekhez klikkelj ide! "Családi történetek" sorozatunk keretében ezen az estén Lányi Szabolccsal beszélgettünk, aki elmesélte nekünk az édesapja által alapított cégük, az UTIBER történetét és azt, hogy milyen "megoldhatatlan" kihívásokkal szembesültek a családfő (és tulajdonos cégvezető) elvesztésekor. A klub második felében pedig a Schiller Család mutatkozott be. Nem mindennapi módon az unoka (Márk) faggatta a nagyszülőket élőben, édesapját pedig videófelvételeken. 

A képekhez klikkelj ide.

Deák Brigi beszámolója az FBN-I NxG Retreat-ről itt található.

A Schiller Család bemutatkozását ide kattintva tudod megtekinteni.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Április 30., Kedd

Az Alpha-Vet logisztikai központjában jártunk

Április 10-én – Dr. Móré Attila jóvoltából – gyárlátogatáson vehettünk részt az Alpha-Vet Hoffher Albert utcai logisztikai központjában. 10 egyesületi család (18 fővel) tisztelt meg bennünket jelenlétével. Szeretném megosztani Attila néhány gondolatát azokkal is, akik a nagy forgalom miatt végül nem értek oda.

A rendezvényen készült képekhez klikkelj ide!

Attila előadását ide kattintva tudod letölteni!

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Április 30., Kedd