A Párizs melletti Fontainableau-ben tartotta az FBN-I múlt héten az ügyvezető titkárok szokásos éves találkozóját. 30 ország egyesületéből közel 50-en vettek részt az eseményen, s mindenki nagy meglepetésére az FBN-H elhozta az elsőként átadott Polaris Kupát!

   

A megszokott témákon túl a program idén egy képzéssel is kiegészült, melyet az INSEAD Üzleti Iskolával közösen dolgozott ki az FBN-I. A 3 évre tervezett képzés első részében az Insead professzorai által vezetett prezentációk, esettanulmányok és workshopok keretében kerültek górcső alá olyan témák, mint a közösségépítés, a marketing, a tagokkal való kommunikáció, az elnökséggel való hatékony együttműködés, stratégiai tervezés, szervezeti jellegzetességek és a tagság életével kapcsolatos egyéb mindennapi feladatok. Részletesen megismerkedhettünk az Insead Öregdiák Egyesületének szervezeti működésével is.

 

Családi okok miatt jelenlétével sajnos nem tisztelhetett meg bennünket az FBN-I új elnöke, Farhad Forbes, webkamerán keresztül azonban csatlakozott hozzánk és megosztotta velünk gondolatait.

Az FBN-I idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját. Ennek tiszteletére meghívást kaptunk az egyik alapító francia tag, a fagyasztott fűszereket gyártó Darbonne Család 1800-as évek végén épült otthonába egy oldott hangulatú állófogadásra. Az évfordulót az FBN-I idén májusban egy földközi-tengeri hajókázással ünnepli, melyre szeretettel várják a tagok jelentkezését valamennyi tagegyesületből.

A NxG Summit idén Brazíliában (Recife) kerül megrendezésre április végén, melyre már lehet jelentkezni. Az indiai Global Summit-ra (Udaipur) pedig várhatóan márciusban nyílik meg a regisztráció.

Fejlesztés alatt áll az új honlap, melyre a jelenlegi - nehézkesen használható – fbnxchange-t fogják várhatóan egy év múlva lecserélni.

Nagy hangsúlyt kapott idén a Polaris program, melynek irányelveit az FBN-I alkotta meg, hogy segítséget nyújtson tagjainak a fenntartható és felelős vállalatvezetés és működés strukturálásában és implementálásában.  A Fenntarthatósági Fórumunk vezetőinek és aktivitásuknak köszönhetően az FBN-H e tekintetben élen jár, s munkájuk eredményeként a nemzetközi egyesületen belül elsőként nyertük el a Risto Väyrynen által átadott Polaris kupát!

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Nőtt a leszakadó vállalkozások aránya

Míg a szolgáltató és az építési vállalkozások húzzák a kis- és középvállalati (kkv) szektort, a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalatok nehezebben boldogulnak a jelenlegi üzleti környezetben.

Forrás: adozona.hu 2019. július 30.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

Így élheti túl a vállalkozás a tulajdonos halálát

Magyarországon a vállalkozások több mint kétharmada családi tulajdonban van, a munkavállalók felét ők foglalkoztatják, mégsem jellemző rájuk a jövőtervezés. Ha meghal a cégalapító – vagy betegség, baleset miatt cselekvőképtelen lesz – az egyenlő a vállalkozás halálával, a munkavállalók elbocsátásával. A hagyatéki eljárás legalább 6–12 hónapra meggátolja a cég életét, ezt az időt pedig egy cég sem éli túl tulajdonos vagy ügyvezető nélkül. Nem ritka, hogy ezen idő alatt megjelennek az üzleti keselyűk, a NAV, és a hitelező bankok is felmondják a szerződést. 

Forrás: adozona.hu 2019. 08.01. 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

A munka és a magánélet közötti egyensúlyt keresik a családi vállalkozások

Áthidalni a rövidtávú kihívások és a hosszútávú prioritások közötti szakadékot komoly kihívást jelent számos magántulajdonú vállalkozás számára. Azok a tulajdonosok viszont, akik épp a következő generációnak tervezik átadni a kontrollt, közvetlen, személyes nyomás alatt állnak a vállalat és a család hosszútávú jövője és a napi ügyekben rejlő lehetőségek szorításában. A Deloitte ötödik globális, családi vállalkozásokat vizsgáló kutatása azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy hogyan lehetséges a családi dinamika, a folyamatosan változó piaci kihívások és a kulturális beidegződések között megtalálni ezt az egyensúlyt.

Forrás: origo.hu / 2019. 08.02.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

A technológiai változások hat-nyolc új szak beindítását indokolhatják

Az oktatásban mindenképpen követni kell a változásokat, és azt is el szeretnénk érni, hogy a vállalkozások tegyék magukévá az újító gondolkodást, lépjenek ki a beszállítói szerepkörből, váljanak innovátorrá – mondta Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innová­cióért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak.

Forrás: https://www.vg.hu  2019. július 23.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Július 29., Hétfő