7 családból 10 fő képviseltette magát Egyesületünkből a február 27-én tartott 15. K&H Családi Vállalatok Klubon, melynek témája a legújabb HR trendek voltak.

Képek itt

A klub első felében Bőhm Kornéltól és Benyovszky Tündétől tudtunk inspirálódni a munkáltatói márka és a munkavállalói élmény kapcsán.

A panelbeszélgetésben ismert cégek tulajdonosai számoltak be tapasztalataikról, majd kerekasztal beszélgetésekkel zártuk a napot 6 különböző témában.

 

Letölthető előadások:

Ø  Bőhm Kornél „Jó szóval oktasd, játszani is engedd…” – az employer branding és a képzések szerepe a munkaerő megtartásában (letölthető pdf)

Ø  Benyovszky Tünde Élményteremtés a toborzástól a kilépésig – Lehetőségek és megoldások egy élményszerű employee journey kialakítására (letölthető pdf)

Ø  Kerekasztal összefoglalók:

-       Bőhm Kornél - A megtartás az új toborzás (letölthető pdf)

-       Gergely Csilla - Vezető kiválasztás (letölthető pdf)

-       Miklós Mátyás – Képzések (letölthető pdf)

-       Oláh Júlia - Vezetői stílusok (letölthető pdf)

-       Seres Erika - Munkáltatói díjak (letölthető pdf)

 

A BESPOKE PRINCIPLES minden évben kiad egy e-book-ot a legfrisebb HR- és szervezetfejlesztési trendekről. Az e-book teljesen díjmentes, a weboldalukon felugró ablakban email cím megadásával kérhetitek. A jövőben megjelenő cikkekre pedig itt lehet feliratkozni.

Impact Works weboldal.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Újabb Hét magyar vállalat az ELITE Programban

Újabb hét hazai cég kezdte meg a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló, a középvállalkozások szintlépését elősegítő, nemzetközi vállalkozásfejlesztési képzést, az ELITE Programot. Az újonnan csatlakozó cégekkel együtt a régióban kiemelkedő módon 24 magyar vállalat vesz részt a globálisan több mint 1100 résztvevő céget jegyző program képzéssorozatában.

Forrás: Budapesti Értéktőzsde

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 13., Hétfő

NextGen vagyok, mi lesz velem? – a generációváltás Németh Márton szemszögéből

A Sipospack egy rendszerváltáskor alakult magyar vállalkozás, vagyis idén 30 éves, de a cégforma (Kft) csak 1996-ban alakult ki. Márton nem egyenesági leszármazott, így nem is örökös. Ő Sipos Gyula veje, vagyis felesége révén került a céghez, mely csomagolóanyag (fólia) feldolgozással és kereskedelemmel foglalkozik. Jelenleg az anyacég egyik leányvállalatának (I Print 4 You) ügyvezetője, mely egy kényszerhelyzet hatására alakult meg 2015-ben - tudtuk meg április 24-én a K&H 16. Családi Vállalatok Klubján. 

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 08., Szerda

A családban marad?

Sok ezer magyar családi vállalkozás vezetője keresi most az utódját, de mit kell tudnia az új főnöknek? Fel lehet készülni egyáltalán a cégvezetésre? Erről kérdeztük szakértőinket, Bagdi Lajos adószakértőt és Vámosi Róbert ügyvédet.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2019. április 16.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 08., Szerda