7 családból 10 fő képviseltette magát Egyesületünkből a február 27-én tartott 15. K&H Családi Vállalatok Klubon, melynek témája a legújabb HR trendek voltak.

Képek itt

A klub első felében Bőhm Kornéltól és Benyovszky Tündétől tudtunk inspirálódni a munkáltatói márka és a munkavállalói élmény kapcsán.

A panelbeszélgetésben ismert cégek tulajdonosai számoltak be tapasztalataikról, majd kerekasztal beszélgetésekkel zártuk a napot 6 különböző témában.

 

Letölthető előadások:

Ø  Bőhm Kornél „Jó szóval oktasd, játszani is engedd…” – az employer branding és a képzések szerepe a munkaerő megtartásában (letölthető pdf)

Ø  Benyovszky Tünde Élményteremtés a toborzástól a kilépésig – Lehetőségek és megoldások egy élményszerű employee journey kialakítására (letölthető pdf)

Ø  Kerekasztal összefoglalók:

-       Bőhm Kornél - A megtartás az új toborzás (letölthető pdf)

-       Gergely Csilla - Vezető kiválasztás (letölthető pdf)

-       Miklós Mátyás – Képzések (letölthető pdf)

-       Oláh Júlia - Vezetői stílusok (letölthető pdf)

-       Seres Erika - Munkáltatói díjak (letölthető pdf)

 

A BESPOKE PRINCIPLES minden évben kiad egy e-book-ot a legfrisebb HR- és szervezetfejlesztési trendekről. Az e-book teljesen díjmentes, a weboldalukon felugró ablakban email cím megadásával kérhetitek. A jövőben megjelenő cikkekre pedig itt lehet feliratkozni.

Impact Works weboldal.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Nőtt a leszakadó vállalkozások aránya

Míg a szolgáltató és az építési vállalkozások húzzák a kis- és középvállalati (kkv) szektort, a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalatok nehezebben boldogulnak a jelenlegi üzleti környezetben.

Forrás: adozona.hu 2019. július 30.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

Így élheti túl a vállalkozás a tulajdonos halálát

Magyarországon a vállalkozások több mint kétharmada családi tulajdonban van, a munkavállalók felét ők foglalkoztatják, mégsem jellemző rájuk a jövőtervezés. Ha meghal a cégalapító – vagy betegség, baleset miatt cselekvőképtelen lesz – az egyenlő a vállalkozás halálával, a munkavállalók elbocsátásával. A hagyatéki eljárás legalább 6–12 hónapra meggátolja a cég életét, ezt az időt pedig egy cég sem éli túl tulajdonos vagy ügyvezető nélkül. Nem ritka, hogy ezen idő alatt megjelennek az üzleti keselyűk, a NAV, és a hitelező bankok is felmondják a szerződést. 

Forrás: adozona.hu 2019. 08.01. 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

A munka és a magánélet közötti egyensúlyt keresik a családi vállalkozások

Áthidalni a rövidtávú kihívások és a hosszútávú prioritások közötti szakadékot komoly kihívást jelent számos magántulajdonú vállalkozás számára. Azok a tulajdonosok viszont, akik épp a következő generációnak tervezik átadni a kontrollt, közvetlen, személyes nyomás alatt állnak a vállalat és a család hosszútávú jövője és a napi ügyekben rejlő lehetőségek szorításában. A Deloitte ötödik globális, családi vállalkozásokat vizsgáló kutatása azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy hogyan lehetséges a családi dinamika, a folyamatosan változó piaci kihívások és a kulturális beidegződések között megtalálni ezt az egyensúlyt.

Forrás: origo.hu / 2019. 08.02.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

A technológiai változások hat-nyolc új szak beindítását indokolhatják

Az oktatásban mindenképpen követni kell a változásokat, és azt is el szeretnénk érni, hogy a vállalkozások tegyék magukévá az újító gondolkodást, lépjenek ki a beszállítói szerepkörből, váljanak innovátorrá – mondta Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innová­cióért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak.

Forrás: https://www.vg.hu  2019. július 23.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Július 29., Hétfő