30 családból 60-an voltak jelen a márciusi klubon, melyet március 7-én tartottunk a Marriott Hotel Erzsébet báltermében. Képek itt.

A klubot a Foltin testvérekkel, Csabával és Andrással indítottuk, velük beszélgetett Dávid jelenlegi helyzetükről és jövőbeni terveikről.

Ezt követően "Tanuló családok, agilis vállalkozások" címmel Kürti Tom tartott nekünk előadást. (letölthető pdf)

Elmondta, hogy csak azok az országok fognak tudni fejlődni, akik figyelembe veszik, hogy a gazdaság gerincét a családi vállalkozások alkotják. Viszont szerinte Magyarországra nem lesz érvényes az egyharmados szabály, miszerint a családi vállalkozások csupán egyharmada éli túl a generációváltást. Hiszen korábban ez a felmérés az USÁ-ban kizárólag mezőgazdasági cégeknél történt, magyar környezetben ez az arány még nem megsaccolható. Közép-Kelet-Európában általánosságban elmondhatjuk, hogy a generációváltást még csak most tanuljuk, viszont mindenképpen meg fog történni. A kérdés csak az, hogy tervezett folyamatként vagy a piac vad szabályai szerint. Az is érdekesség, hogy az alapítók között magyarországi viszonylatban sok a mérnök. Az alapítók általában autodidakta módon tanultak, a nextgenek azonban inkább a rendszerezett tudás hívei a vállalatépítésben. Bárány Laci egy igazi learning journey-nek nevezte az elmúlt 30 évet, amikor a családok evolúciós rendszerben fejlődtek.

Tom kérdésére, hogy mi a legfontosabb érték a családodban, a következő válaszokat kaptuk:

  • az őszinteség: amikor rizikó nélkül oszthatod meg a családtagjaiddal a gondolataidat (Magyar Család)
  • a bizalom: amikor egymásban és magunkban is bízunk
  • a tisztesség: egymás, a munkavállalók és a vevők iránt is (Fülöp Család)
  • a munkabírás és dolgozni tudás (Szamos-Kelényi Család)
  • a nevünket adjuk a céghez, amely kötelez (Gellért, Béres)

Tom arról is beszélt, hogy a családi történetek mesélése a családban mennyire fontos, főleg, ha megnő a család. A családok egy bizonyos fejlettségi szinten útelágazáshoz érnek, s a családi vállalkozásból vállalkozó, vagyonos vagy tulajdonos családdá válhatnak. Hogy melyik irányt választják, az főként a kompetenciákon múlik. A Bárány Család jövőképe az, hogy fejlődőképes család akarnak lenni. Tom elmondta, hogy a legnagyobb esély akkor van a túlélésre, ha egy család vagy vállalkozás egy képességet állít a középpontba. A tanuló, fejlődő családmodell azért túlélőbb, mert a korszerű tudás 70-80%-a 10 évente kicserélődik. Az Egyed Család akkor szeretne majd visszavonulni, ha már a cég fejlődésének gátjává válnak. A Szótér házaspár úgy gondolja, mindennek az alapja a szeretet, aztán a gyerekek majd eldöntik, hogy a vállalkozásban a szülőkkel közösen vagy külön mennek tovább.

Az est második felében a népes Ablonczy Család mesélt magáról, a kezdetekről és a szerteágazó vállalatbirodalmukról. (letölthető ppt előadásuk) Megtudtuk, hogy rossz döntés esetén sincs egymásra újjal mutogatás, nem hibáztatják egymást, mert a döntéseket közösen hozzák a családtagok. A legnagyobb kihívás most számukra a cégcsoport egységesítése, összevonása, melyben már jelentős szerepe lesz a második generációnak.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Nőtt a leszakadó vállalkozások aránya

Míg a szolgáltató és az építési vállalkozások húzzák a kis- és középvállalati (kkv) szektort, a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalatok nehezebben boldogulnak a jelenlegi üzleti környezetben.

Forrás: adozona.hu 2019. július 30.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

Így élheti túl a vállalkozás a tulajdonos halálát

Magyarországon a vállalkozások több mint kétharmada családi tulajdonban van, a munkavállalók felét ők foglalkoztatják, mégsem jellemző rájuk a jövőtervezés. Ha meghal a cégalapító – vagy betegség, baleset miatt cselekvőképtelen lesz – az egyenlő a vállalkozás halálával, a munkavállalók elbocsátásával. A hagyatéki eljárás legalább 6–12 hónapra meggátolja a cég életét, ezt az időt pedig egy cég sem éli túl tulajdonos vagy ügyvezető nélkül. Nem ritka, hogy ezen idő alatt megjelennek az üzleti keselyűk, a NAV, és a hitelező bankok is felmondják a szerződést. 

Forrás: adozona.hu 2019. 08.01. 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

A munka és a magánélet közötti egyensúlyt keresik a családi vállalkozások

Áthidalni a rövidtávú kihívások és a hosszútávú prioritások közötti szakadékot komoly kihívást jelent számos magántulajdonú vállalkozás számára. Azok a tulajdonosok viszont, akik épp a következő generációnak tervezik átadni a kontrollt, közvetlen, személyes nyomás alatt állnak a vállalat és a család hosszútávú jövője és a napi ügyekben rejlő lehetőségek szorításában. A Deloitte ötödik globális, családi vállalkozásokat vizsgáló kutatása azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy hogyan lehetséges a családi dinamika, a folyamatosan változó piaci kihívások és a kulturális beidegződések között megtalálni ezt az egyensúlyt.

Forrás: origo.hu / 2019. 08.02.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

A technológiai változások hat-nyolc új szak beindítását indokolhatják

Az oktatásban mindenképpen követni kell a változásokat, és azt is el szeretnénk érni, hogy a vállalkozások tegyék magukévá az újító gondolkodást, lépjenek ki a beszállítói szerepkörből, váljanak innovátorrá – mondta Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innová­cióért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak.

Forrás: https://www.vg.hu  2019. július 23.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Július 29., Hétfő