30 családból 60-an voltak jelen a márciusi klubon, melyet március 7-én tartottunk a Marriott Hotel Erzsébet báltermében. Képek itt.

A klubot a Foltin testvérekkel, Csabával és Andrással indítottuk, velük beszélgetett Dávid jelenlegi helyzetükről és jövőbeni terveikről.

Ezt követően "Tanuló családok, agilis vállalkozások" címmel Kürti Tom tartott nekünk előadást. (letölthető pdf)

Elmondta, hogy csak azok az országok fognak tudni fejlődni, akik figyelembe veszik, hogy a gazdaság gerincét a családi vállalkozások alkotják. Viszont szerinte Magyarországra nem lesz érvényes az egyharmados szabály, miszerint a családi vállalkozások csupán egyharmada éli túl a generációváltást. Hiszen korábban ez a felmérés az USÁ-ban kizárólag mezőgazdasági cégeknél történt, magyar környezetben ez az arány még nem megsaccolható. Közép-Kelet-Európában általánosságban elmondhatjuk, hogy a generációváltást még csak most tanuljuk, viszont mindenképpen meg fog történni. A kérdés csak az, hogy tervezett folyamatként vagy a piac vad szabályai szerint. Az is érdekesség, hogy az alapítók között magyarországi viszonylatban sok a mérnök. Az alapítók általában autodidakta módon tanultak, a nextgenek azonban inkább a rendszerezett tudás hívei a vállalatépítésben. Bárány Laci egy igazi learning journey-nek nevezte az elmúlt 30 évet, amikor a családok evolúciós rendszerben fejlődtek.

Tom kérdésére, hogy mi a legfontosabb érték a családodban, a következő válaszokat kaptuk:

  • az őszinteség: amikor rizikó nélkül oszthatod meg a családtagjaiddal a gondolataidat (Magyar Család)
  • a bizalom: amikor egymásban és magunkban is bízunk
  • a tisztesség: egymás, a munkavállalók és a vevők iránt is (Fülöp Család)
  • a munkabírás és dolgozni tudás (Szamos-Kelényi Család)
  • a nevünket adjuk a céghez, amely kötelez (Gellért, Béres)

Tom arról is beszélt, hogy a családi történetek mesélése a családban mennyire fontos, főleg, ha megnő a család. A családok egy bizonyos fejlettségi szinten útelágazáshoz érnek, s a családi vállalkozásból vállalkozó, vagyonos vagy tulajdonos családdá válhatnak. Hogy melyik irányt választják, az főként a kompetenciákon múlik. A Bárány Család jövőképe az, hogy fejlődőképes család akarnak lenni. Tom elmondta, hogy a legnagyobb esély akkor van a túlélésre, ha egy család vagy vállalkozás egy képességet állít a középpontba. A tanuló, fejlődő családmodell azért túlélőbb, mert a korszerű tudás 70-80%-a 10 évente kicserélődik. Az Egyed Család akkor szeretne majd visszavonulni, ha már a cég fejlődésének gátjává válnak. A Szótér házaspár úgy gondolja, mindennek az alapja a szeretet, aztán a gyerekek majd eldöntik, hogy a vállalkozásban a szülőkkel közösen vagy külön mennek tovább.

Az est második felében a népes Ablonczy Család mesélt magáról, a kezdetekről és a szerteágazó vállalatbirodalmukról. (letölthető ppt előadásuk) Megtudtuk, hogy rossz döntés esetén sincs egymásra újjal mutogatás, nem hibáztatják egymást, mert a döntéseket közösen hozzák a családtagok. A legnagyobb kihívás most számukra a cégcsoport egységesítése, összevonása, melyben már jelentős szerepe lesz a második generációnak.

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Újabb Hét magyar vállalat az ELITE Programban

Újabb hét hazai cég kezdte meg a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló, a középvállalkozások szintlépését elősegítő, nemzetközi vállalkozásfejlesztési képzést, az ELITE Programot. Az újonnan csatlakozó cégekkel együtt a régióban kiemelkedő módon 24 magyar vállalat vesz részt a globálisan több mint 1100 résztvevő céget jegyző program képzéssorozatában.

Forrás: Budapesti Értéktőzsde

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 13., Hétfő

NextGen vagyok, mi lesz velem? – a generációváltás Németh Márton szemszögéből

A Sipospack egy rendszerváltáskor alakult magyar vállalkozás, vagyis idén 30 éves, de a cégforma (Kft) csak 1996-ban alakult ki. Márton nem egyenesági leszármazott, így nem is örökös. Ő Sipos Gyula veje, vagyis felesége révén került a céghez, mely csomagolóanyag (fólia) feldolgozással és kereskedelemmel foglalkozik. Jelenleg az anyacég egyik leányvállalatának (I Print 4 You) ügyvezetője, mely egy kényszerhelyzet hatására alakult meg 2015-ben - tudtuk meg április 24-én a K&H 16. Családi Vállalatok Klubján. 

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 08., Szerda

A családban marad?

Sok ezer magyar családi vállalkozás vezetője keresi most az utódját, de mit kell tudnia az új főnöknek? Fel lehet készülni egyáltalán a cégvezetésre? Erről kérdeztük szakértőinket, Bagdi Lajos adószakértőt és Vámosi Róbert ügyvédet.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2019. április 16.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 08., Szerda