Egy családi vállalkozás életében előbb-utóbb eljön az a mérföldkő, ahol az előző nemzedék átadja a stafétabotot a következő generációnak. A hatékony családi vállalkozás megteremtése hosszú folyamatot ölel fel, amely közös út során számos kommunikációs és üzleti akadállyal nézhet szembe egy generációváltó család.

Forrás: piacesprofit.hu / 2019. július 5.

A generációváltás nehézségét és időbeli elhúzódását számos publikáció kiemeli, azonban ennek okaival kevésbé lehet találkozni. Az okok ugyanis összetett folyamatot takarnak, amelyek kommunikációs problémák és üzleti (pl. adó és jogi) kérdések megfontolása köré csoportosíthatók.

A kommunikációs folyamat során érdemes figyelmet szentelni a közös és egyéni célok meghatározására, vagy a helyes konfliktuskezelés kidolgozásának módszertanára majd annak alkalmazására.

Már a folyamat megkezdésekor tisztázni szükséges azt, hogy a család, mint egy összetartó emocionális egység és a vállalkozás, mint egy érdekvezérelt egység összehangolását feltétlenül szükséges megoldani.

Valószínűleg nem sokan állítanánk az ellenkezőjét annak, minthogy egy családi vállalkozás mindennapjaiban biztosan előfordul, hogy a családtagok egymástól eltérő véleményt fogalmaznak meg kisebb-nagyobb döntéshelyzetekben. A különböző látásmód és a felmerülő kérdések sokoldalú megközelítése a vállalkozás javát szolgálja, azonban, ha az ezekből eredő feszültséget nem megfelelő módon kezelik, akkor az eltérő nézőpontok a konfliktusok folyamatos forrásai lesznek. Az egészséges együttműködés és a hosszútávú siker érdekében tehát hangsúlyt kell fektetni egyéni és közösségi szinten is a helyes kommunikációra, illetve konfliktuskezelésre.

Egy közös vízió meghatározása elengedhetetlen egy hosszútávon jól működő családi vállalkozás számára. A vízió kialakítását és leírását érdemes egy családi alkotmány keretében összegezni, amelyben még helyet kaphat a közösség által képviselt és a jövőben is képviselni kívánt értékek, valamint az elérendő célok. Egy családi alkotmány iránytűként szolgálhat ugyanis a jövőre vonatkozó tervezésben, döntéshozatalban, így az elkészítésére szánt idő egyúttal megtérülő befektetésként is szolgálhat – véli dr. Vámosi Róbert ügyvéd.

A családi alkotmány tervezése során azon szervezeti kérdéseket érdemes számba venni, hogy a vállalkozáson beüli hatásköröket hogyan kívánják elosztani és abból kinek mi lenne a pontos feladata.

A vállalkozás vezetését átvenni szándékozó családtagra például olyan feladatköröket érdemes bízni, amelyek biztosítják számára a leendő pozíciójára való megfelelő felkészülést. A hatáskörök megosztásán kívül az üzleti struktúra felépítéséhez össze kell hangolnunk a részvényesek és a tulajdonosok munkáját a teljesítmény és a stratégia rendszeres ellenőrzését illetően.

Fontos továbbá, hogy a cégstruktúra illeszkedjen az elvárt célokhoz és a jövőbeli hatékony működéshez – szögezte le Bagdi Lajos adószakértő. Egy jól megválasztott felépítéssel a hatáskörök megfelelően delegálhatóak, a működés transzparenciája biztosítható, egyúttal a kockázatok is kiválóan menedzselhetőek. Amennyiben például több operatív egység is azonosítható a családi vállalkozáson belül és azok jól definálható módon elkülöníthetőek egymástól, egy holdingszerkezet kialakításával az egyes felelősségi és érdekeltségi rendszerek is jól szétválaszthatóak a családon belül.

Ha időt szentelünk az itt felsorolt tanácsoknak, azzal befektetünk a cég jövőjébe. A családi alkotmány biztosítja az elméleti alapot, melyre az együttműködésen alapuló munkavégzéssel, a hatékony konfliktuskezeléssel, valamint a megfelelő üzleti struktúrával fel tudunk építeni egy sikeres vállalkozást, s ugyanezen pontok mentén mehet végbe sikeresen a vállalkozás irányításának átadása a következő generáció részére. Egyúttal a megfelelő cégstruktúra hatékonyan elő tudja készíteni a jövőbeli optimális működést és a felelősségi és érdekeltségi rendszerek elkülönítését.

A fórumról

Friss hírek

MESSZEHANGZÓ TEHETSÉGEK ALAPÍTVÁNY - MŰVÉSZETEK, TUDOMÁNYOK, ÖNISMERET TÁBORAI - 2019

Vígh Mónika, a Messzehangzó Tehetségek Alapítványának vezetője szerint az élményen keresztüli tanulásnak kiváló terepe egy tábor. Ahogy azt gyakran fogalmazzák, az élménypedagógia segítségével "tanítjuk a taníthatatlant”. A táborozás nagyon drága jószág, de olyan értékekkel gazdagítja a gyerekeket, amik indokolják, hogy minden gyerek számára hozzáférhető legyen, függetlenül családja anyagi helyzetétől.
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Július 08., Hétfő

A Béres történelem

Dr. Béres József, az 1945-ben hadirokkantként hazatért kertész, később a Béres Cseppet megalkotó agrármérnök, kutató és tudós élettörténetét mindannyian jól ismerjük. Tudjuk, mennyire tisztelte a természetet, s hogy ennek köszönhetően jutott el a nyomelemek és ásványi anyagok fontosságának felismerésére. Azt is tudjuk, hogy természetszereteténél csak család- és emberszeretete volt nagyobb, hiszen mindent megtett a húga és később sok-sok ember gyógyulásáért, s a legnehezebb időkben is kitartott „egy buldog makacsságával”, amikor kuruzslással vádolták, meghurcolták és hírnevét besározták. Az igazság azonban előbb vagy utóbb, de mindig kiderül. Érdemei elismeréseként végül találmányát, a Béres Cseppet gyógyszerré minősítették, majd a hungarikumok sorába emelték, a tudóst és gyógyítót pedig a legrangosabb tudományos elismeréssel, a Széchenyi-díjjal tüntették ki.

Az FBN-H családlátogatásaink keretében ezúttal a Béres családdal: ifj. dr. Béres Józseffel, feleségével, Klárával és három gyermekük közül a két idősebbel, Melindával és Marcellel beszélgettünk, akik megosztották velünk gondolataikat a nagyapai örökségről és a családi értékekről, továbbá tapasztalataikat és felismeréseiket a családi vállalkozásukról és a generációváltásról. 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Június 21., Péntek

Így tartható egyben a családi vagyon

A Corvinus Egyetem kapcsán ismertté vált vagyonkezelő alapítványi forma a már meglévő és jogilag körbebástyázott bizalmi vagyonkezeléssel megoldást jelenthet a nagy vagyonok átörökítésére – közölte az Apelso Trust, egy szerdai sajtóbeszélgetésen.

Forrás: privatbankar.hu / 2019.05.29.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Június 20., Csütörtök

Beszámoló az éves konferenciáról

Ismét egy szuper hangulatú éves konferencián vagyunk túl és a szombati közgyűlésen megválasztottuk az új tisztségviselőket is! 38 családból 120 felnőtt és 25 gyerek képviseltette magát az év legnépszerűbb egyesületi rendezvényén. 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Június 13., Csütörtök

A növekedés az új stratégia

A terv azért kell, hogy legyen min változtatni, a stratégiaalkotás pedig valójában nem külső szakértőkkel történik, hanem a kollégákkal. A Megakrán Nyrt. társtulajdonosa, Vitkovics Péter szerint a cél maga a stratégia, célja pedig mindenkinek van. A stratégia része a vízió és a misszió, ami azt mutatja meg, miért vagyunk itt, mi különböztet meg minket másoktól és hol képzeljük el magunkat a jövőben. Az a tulajdonos, aki képes arra, hogy a napi rutinból kiszakadva, elvonulva felülről nézze a saját vállalkozását, az képes a stratégia alkotásra és ahhoz kapcsolódóan akciótervek készítésére is. Ebben segít az Elite program. Úgy gondolja, hogy mindig saját magunkban kell bízni, a saját erőforrásainkra kell támaszkodni és a saját utunkat kell járni. S hogy ehhez mennyire van szükség külső tanácsadóra? Vitkovics Péter szerint a tapasztalt külső szemre szükség van az objektív kép feltárásához, mert a tulajdonost általában egy természetes vakság sújtja.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 27., Hétfő