Alapvetően három dologgal foglalkozik egy generációváltás-szakértő:

  • a családi vállalkozásoknál általában adott a feltétlen bizalom, ami néha elnyomja a kommunikációt – sokszor ebben elakadás van, itt tudnak segíteni;
  • a menedzsmentben ritkán van váltás, külső behatások kevésbé jellemzőek – kívülről a szakértők rá tudnak nézni a cégre, és észrevehetnek olyat, amit a cégen belülről nem látnak mások, mert hozzá vannak szokva;
  • a generációváltás többnyire egyszer fordul elő az életünkben, így próbálják a legjobb gyakorlatokat megtalálni, és azt bevinni a vállalatba

– sorolta Floidl Csaba, a Familiaritas vezérigazgatója, közgazdász a Világgazdaság „Magyar vállalatok, családi vállalatok” című konferenciáján.

 

Forrás: vg.hu 2019. szeptember 26.

Angliában több száz éve van királyság, meg kell majd nézni, hogy adja át a stafétát a királynő – hozott párhuzamot Berta László, a Zalaco tulajdonos-vezérigazgatója. Úgy véli, hogy a családi vállalkozásoknál össze vannak kuszálva a szálak: nincs elkülönítve a magánvagyon a családvagyontól. Szerinte a legjobb és a legtisztességesebb módszer bevinni a céget a tőzsdére. Az utódok ne érezzék tehernek, kötődésnek a cég irányítását, egy transzparens vállalatnál el tudják dönteni a gyerekek, hogy miként vesznek részt a cég életében – ha részt vesznek benne egyáltalán.

 

Rudas László, a Családi Vállalkozások Országos Egyesületének elnöke azért lett geológus, hogy ne kelljen az íróasztal mellett ülnie – ma több mint tíz órákat ül ott, de már nyugdíjasként. Azt kell megértetnünk a fiatalokkal, hogy a családi vállokozás az egy nagyon jó dolog – tette hozzá. Szerinte már gyerekkorban be kell vinni ezt a szemléletet, azt, hogy hogyan is kell működtetni egy ilyen céget, hogyan is kell ezt csinálni. Azt Rudas László is kiemelte, hogy a magánvagyon és a családi vagyon szétválása alapvető probléma: a válságkor sok esetben ugyanis magánvagyon került a cégbe, így átadáskor ezeket szét kell tudni választani, ami adott esetben olyan jelentős költséget jelenthet, amit nem biztos, hogy szívesen vállalnának a tulajdonosok.

 

Berta László azokat a stratégiai döntéseket tartaná magánál, ahol a legnagyobb a kockázat, hiszen évtizedek óta gazdasági vezető, van tapasztalata. Nagyon jól tudom, hogy milyen nyomasztó felelősséggel járnak ezek a döntések – tette hozzá.

 

Rudas László, miután a kisebbik lánya elvégezte az iskolákat, rábízta az egyik cégük vezetését. Ő egyszer azt mondta neki, hogy ugyan tudja mi a gond egy cégben, de nem alkalmas arra, hogy például kirúgjon egy munkavállalót. „Attól, hogy még nem vagy vezető, attól még tulajdonos vagy” – mondta, hozzátéve, hogy meg kell tudnunk elválasztani a tulajdonlást a vezetéstől. Szerinte az a jó, ha családon belül marad a működtető vagyon, de meg lehet adni a lehetőséget a menedzsmentnek is, hogy tulajdonrészhez jussanak.

A fórumról

Friss hírek

A stratégia tervezés szükséglete és gyakorlata a családi vállalkozásoknál

A stratégia és a taktika megkülönböztetésével kezdte előadását Dr. Tomcsányi Péter, a Prime Rate Kft. ügyvezető tulajdonosa a 19. K&H Családi Vállalatok Klubján február 19-én. A stratégiában azt fogalmazzuk meg, hogy a hosszabb távú célok érdekében milyen cselekvéseket fogunk elvégezni, szemben a taktikával, mely a célok elérését szolgáló rövidtávú lépések sorozatát jelenti.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2020. Február 28., Péntek

Mítosz és gyakorlat: a stratégia jelentősége a gyakorlatban

A stratégia egy meghatározó alapja a vállalat irányításának, viszont a cél nem csak egy jól megírt dokumentum elkészítése, hanem egy valódi terv, amely irányt ad a megvalósításhoz és az ahhoz kapcsolódó képességek kiépítéséhez tudtuk meg Juhász Lászlótól, a Boston Consulting Group ügyvezető igazgatójától a 19. K&H Családi Vállalatok Klubján február 19-én.

A BCG egy 60 éves globális vezetési tanácsadó vállalat, mely kezdetben különböző iparágakban vizsgálta a sikeres stratégiákat. A cég az utóbbi 5 évben a duplájára növekedett, Magyarországon pedig regionális központként működik 1997 óta. A diverzitás náluk nem csak szlogen, ténylegesen is sok iparágban vannak jelen. Ügyfeleik között nemcsak multik, hanem tradicionális magyar vállalatok is megfordulnak, melyek sokszor a legérdekesebb projekteknek bizonyulnak.   

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2020. Február 28., Péntek

Kisvárdán jártunk

November 15-én 20 családból közel 50-en vettünk részt a Master Good gyárlátogatáson, melynek során meglátogattuk az új szervesanyag kezelő központjukat Nyírjákón, majd a csirkefeldolgozó gyárukat Kisvárdán. Nagy élmény volt a különlegesen finom csirkehúsokból készült ebéd és vacsora és a család történetét bemutató megható kisfilm is.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. November 19., Kedd

Konfliktuskezelés felsőfokon - Beszámoló a novemberi klubról

17 családból közel 40 családtag vett részt november 7-én a klubon a Marriott Hotelben, melynek központi témája a mediáció volt. Meghívott előadónk - Dr. Gulyás Kálmán - szerint az emberiség története azonos a konfliktusok történetével, hiszen az emberi élet alapvető tapasztalata a konfliktus.

A klubon készült képekhez kattints ide!

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. November 19., Kedd