Fekete István Interim menedzsment szakértő, a Henkel Magyarország első elnök-vezérigazgatója a Világgazdaság konferenciáján elmondta, hogy bizonytalanságban céget nem lehet működtetni, ezért egy cég teljes életét meg kell tervezni, és ezt főleg megfelelő emberekkel lehet csak kivitelezni.

Forrás: www.vg.hu / 2019. 09. 26.

Mitől magyar, mitől hazai egy vállalkozás? – tette fel a kérdést Fekete István interim menedzsment szakértő, a Henkel Magyarország első elnök-vezérigazgatója.

 

Előadásában elmondta, nagyon fontos, hogy a vállalkozások profitja az országon belül maradjon, azonban naivitás azt gondolni, hogy ez minden vállalkozásra igaz. Hangsúlyozta: a gazdasági környezet is sokat tehet annak érdekében, hogy a megtermelt javak az ország határain belül maradjanak, de ennek érdekében ugyanennyire meghatározó a menedzsment gondolkodása is.

 

Merem azt állítani, hogy hazai és nemzetközi tőkének a gondolkodását ugyanaz határozza meg: »odaviszem a tőkémet, ahol a legnagyobb hozamot tudom elérni – hangzott el a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

 

Elmondta, a vállalkozásoknak alkalmazkodniuk kell a folyamatos változásokhoz, hogy hosszútávon a versenytársak előtt maradhassanak, és ahogy fogalmazott „a tegnap sikerére nem lehet jövőt alapozni”.

 

Fekete István szerint egy cégnek ezt fel kell ismernie, hogy a saját márkája, tudásbázisa mennyit is ér: ezért első helyen kell szerepelnie a humánerőforrásnak, amelyre alapozni lehet egy sikeres céget. A vezető beszélt egy új szakmáról, az úgynevezett exit menedzsmentről is, amely a vállalkozásból való kilépési folyamatot segíti elő a cégtagok, a munkaerő számára, hiszen minden menedzsment életében jelen van a váltás, a változtatás lehetősége – erre pedig minden döntéshozót fel kell készíteni.

 

Minden cég életében nem csak kezdet, de egy lezáró szakasz is van – jelezte előadásában, majd hozzátette: napjainkban a rendszerváltoztatás időszakához képest egy vezetőnek már nem szabad abba helyzetbe belekényelmesednie, hogy a cégalapítás pillanattól mással szinte már nem is szabad foglalkoznia.

 

A családi vállalkozásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy hosszútávon a sikeres működésükhöz fontos az üzleti és a család élet szétválasztása: „Meg kell csinálni a családi alkotmányt” – mondta. A cégen belüli munkamegosztást le kell szabályozni, és az idősebb generációk munkájának kiváltására is fel kell készíteni a vállalkozást.

A fórumról

Friss hírek

Találkozás X, Y, Z-vel és esetleg Alphával

Szeptember 26-án a Soterline Oktatási Központban Bardóczy Zsuzsanna kommunikációs szakértő előadásával a generációk jobb megértését segítette, játékos feladatai pedig nemcsak megnevettettek minket, de az együttműködési és rajzolási képességeinket is fejlesztették. Kellett egy-két nap, mire az elhangzottak és a Zsuzsa új megközelítési módjai leülepedtek bennünk, de bizonyára mindenki hozott néhány hasznos gondolatot magával a tarsolyában. Köszönet a program megszervezéséért fórumunk vezetőjének, Dóra Hajnalkának, a helyszín biztosításáért pedig Szótér Ellának! Képek itt!    

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

A startupok és az innováció helye és szerepe a családi vállalatoknál - Beszámoló az októberi klubról

Közel 30 családból több, mint 50-en vettek részt október 3-án a klubon a Marriott Hotelben. Képek itt. Varga Szabolcs (Bank Guttmann) előadását az induló vállalkozások helyéről és szerepéről a családi vagyonmegosztásban ide kattintva tudod letölteni. Várdy Zoltán (Design Terminal) előadása az innováció szerepéről egy családi vállalat fejlődésében ide klikkelve érhető el.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Női utódok ügyvezető szerepben - Beszámoló a szeptemberi klubról 1. rész

20 családból 40-en gyűltünk össze szeptember 12-én az első őszi klubon a Marriottban. Képek ittCsizmadia Edit, A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szakmai vezetője előadásában a magyarországi vállalatok fenntartható gyakorlatairól beszélt. Prezentációját ide kattintva tudod letölteni.

Deák Brigi (Biofilter) panelbeszélgetés keretében a felelős vállalatirányításról és a következő generációk támogatásáról kérdezte lendületes, fiatal, második generációs női ügyvezető tagjainkat: Egyed Lindát (Fino-Food), Berger Timit (Magyar Pénzügyi Közvetítő) és Magyar Katát (Trans Lex Work).

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Gyakorlati projekt a Corvinus Egyetem mesterszakos hallgatóival

Ahogy a korábbi években is, a Corvinus Egyetem a számára stratégiailag fontos cégeknek és más szervezeteknek 3 fős mesterszakos hallgatói csapatok munkavégzését ajánlja fel a Gyakorlati projekt tárgy keretében. A csapatok munkája szeptember végétől december elejéig tart és teljesen ingyenes. A részletes ismertetőhöz kattints ide!

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Szeptember 19., Csütörtök