Fekete István Interim menedzsment szakértő, a Henkel Magyarország első elnök-vezérigazgatója a Világgazdaság konferenciáján elmondta, hogy bizonytalanságban céget nem lehet működtetni, ezért egy cég teljes életét meg kell tervezni, és ezt főleg megfelelő emberekkel lehet csak kivitelezni.

Forrás: www.vg.hu / 2019. 09. 26.

Mitől magyar, mitől hazai egy vállalkozás? – tette fel a kérdést Fekete István interim menedzsment szakértő, a Henkel Magyarország első elnök-vezérigazgatója.

 

Előadásában elmondta, nagyon fontos, hogy a vállalkozások profitja az országon belül maradjon, azonban naivitás azt gondolni, hogy ez minden vállalkozásra igaz. Hangsúlyozta: a gazdasági környezet is sokat tehet annak érdekében, hogy a megtermelt javak az ország határain belül maradjanak, de ennek érdekében ugyanennyire meghatározó a menedzsment gondolkodása is.

 

Merem azt állítani, hogy hazai és nemzetközi tőkének a gondolkodását ugyanaz határozza meg: »odaviszem a tőkémet, ahol a legnagyobb hozamot tudom elérni – hangzott el a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

 

Elmondta, a vállalkozásoknak alkalmazkodniuk kell a folyamatos változásokhoz, hogy hosszútávon a versenytársak előtt maradhassanak, és ahogy fogalmazott „a tegnap sikerére nem lehet jövőt alapozni”.

 

Fekete István szerint egy cégnek ezt fel kell ismernie, hogy a saját márkája, tudásbázisa mennyit is ér: ezért első helyen kell szerepelnie a humánerőforrásnak, amelyre alapozni lehet egy sikeres céget. A vezető beszélt egy új szakmáról, az úgynevezett exit menedzsmentről is, amely a vállalkozásból való kilépési folyamatot segíti elő a cégtagok, a munkaerő számára, hiszen minden menedzsment életében jelen van a váltás, a változtatás lehetősége – erre pedig minden döntéshozót fel kell készíteni.

 

Minden cég életében nem csak kezdet, de egy lezáró szakasz is van – jelezte előadásában, majd hozzátette: napjainkban a rendszerváltoztatás időszakához képest egy vezetőnek már nem szabad abba helyzetbe belekényelmesednie, hogy a cégalapítás pillanattól mással szinte már nem is szabad foglalkoznia.

 

A családi vállalkozásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy hosszútávon a sikeres működésükhöz fontos az üzleti és a család élet szétválasztása: „Meg kell csinálni a családi alkotmányt” – mondta. A cégen belüli munkamegosztást le kell szabályozni, és az idősebb generációk munkájának kiváltására is fel kell készíteni a vállalkozást.

A fórumról

Friss hírek

A stratégia tervezés szükséglete és gyakorlata a családi vállalkozásoknál

A stratégia és a taktika megkülönböztetésével kezdte előadását Dr. Tomcsányi Péter, a Prime Rate Kft. ügyvezető tulajdonosa a 19. K&H Családi Vállalatok Klubján február 19-én. A stratégiában azt fogalmazzuk meg, hogy a hosszabb távú célok érdekében milyen cselekvéseket fogunk elvégezni, szemben a taktikával, mely a célok elérését szolgáló rövidtávú lépések sorozatát jelenti.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2020. Február 28., Péntek

Mítosz és gyakorlat: a stratégia jelentősége a gyakorlatban

A stratégia egy meghatározó alapja a vállalat irányításának, viszont a cél nem csak egy jól megírt dokumentum elkészítése, hanem egy valódi terv, amely irányt ad a megvalósításhoz és az ahhoz kapcsolódó képességek kiépítéséhez tudtuk meg Juhász Lászlótól, a Boston Consulting Group ügyvezető igazgatójától a 19. K&H Családi Vállalatok Klubján február 19-én.

A BCG egy 60 éves globális vezetési tanácsadó vállalat, mely kezdetben különböző iparágakban vizsgálta a sikeres stratégiákat. A cég az utóbbi 5 évben a duplájára növekedett, Magyarországon pedig regionális központként működik 1997 óta. A diverzitás náluk nem csak szlogen, ténylegesen is sok iparágban vannak jelen. Ügyfeleik között nemcsak multik, hanem tradicionális magyar vállalatok is megfordulnak, melyek sokszor a legérdekesebb projekteknek bizonyulnak.   

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2020. Február 28., Péntek

Kisvárdán jártunk

November 15-én 20 családból közel 50-en vettünk részt a Master Good gyárlátogatáson, melynek során meglátogattuk az új szervesanyag kezelő központjukat Nyírjákón, majd a csirkefeldolgozó gyárukat Kisvárdán. Nagy élmény volt a különlegesen finom csirkehúsokból készült ebéd és vacsora és a család történetét bemutató megható kisfilm is.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. November 19., Kedd

Konfliktuskezelés felsőfokon - Beszámoló a novemberi klubról

17 családból közel 40 családtag vett részt november 7-én a klubon a Marriott Hotelben, melynek központi témája a mediáció volt. Meghívott előadónk - Dr. Gulyás Kálmán - szerint az emberiség története azonos a konfliktusok történetével, hiszen az emberi élet alapvető tapasztalata a konfliktus.

A klubon készült képekhez kattints ide!

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. November 19., Kedd