Magyarországon a vállalkozások csupán 3%-a nagyvállalat, a 97%-ot mikro-, kis és közepes vállalatok képezik. A nagyok az alkalmazottaknak csak egynegyedét foglalkoztatják, ezért a kis- és közepes vállalatok nagyon jelentősek a magyar gazdaság számára. A családi vállalatok gondolkodásmódjukban hasonlítanak a német protestáns vidékek puritán gondolkodású vállalkozásaihoz, ahol a megtakarítás, a vidék felvirágoztatása és a másokról munkáltatóként való gondoskodás önmagában is érték, ezért a családi vállalkozások közvetlen kapcsolatot tartanak fenn a munkavállalóikkal és a menedzsmenttel - fejtette ki Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a 2. Nemzetközi Családi Vállalatok Konferencián.


 

A magyar kormány kis- és középvállalati stratégiájának célja egy vállalkozóbarát adózási környezet megteremtése a digitalizációs és adóadminisztrációs folyamatok egyszerűsítésével. Az üzleti környezet fejlesztését is célul tűzték ki egy mobil vállalkozói alkalmazás kifejlesztésével, melynek segítségével a vállalkozók gyorsan hozzá tudnak férni a kormányzati szolgáltatásokhoz, továbbá egy mesterséges digitalizációs vállalkozásfejlesztési és mentorportál kialakításával.

Fontos feladat a kkv-k digitalizációs és innovációs képességeinek fejlesztése az ipar 4.0. mintagyár program segítségével. Ennek keretében minden szegmensben kialakítanak egy modern mintaüzemet, mellyel a kkv-k megismerkedhetnek. A magyar multiprogram nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások számára biztosít majd forrásokat egy közösen kialakított üzleti terv szerint.

Digitalizációs és innovációs képzések keretében szeretnék a vállalkozások tulajdonosainak tudását bővíteni. Kidolgozásra került a diplomás pályakövetési rendszer, mely ma egyedülálló a világon. A Neptun és a NAV adatainak összekapcsolásával nyomon követhető a diplomások munkavállalása. Ugyanilyen módszerrel elkezdődött a felnőttképzések hatékonyságának mérése is, ezáltal nyomon követhető a munkabérek és az életkörülmények javulása.

A kkv-k finanszírozása és nemzetköziesedésük fejlesztése is fókuszban áll. A magyarok kreativitására építve kell kitermelni azokat a magyar családi vállalkozásokat, melyek nemzetközi téren is sikeresek.

Fontos cél a kkv-k generációváltásának segítése. Piacgazdaságunk még fiatal, hiszen csak ’82 óta lehet vállalkozni itthon. A 100 millió Forint árbevétel fölötti vállalkozásoknak több, mint 50%-a érintett a generációváltásban. A staféta átadása nem pénzügyi, sokkal inkább pszichés-mentális kérdés, melynek sikeres levezényléséhez az egyetemek szakértői együttműködésére és a német tapasztalatokra is szükség lesz.

A fórumról

Friss hírek

Találkozás X, Y, Z-vel és esetleg Alphával

Szeptember 26-án a Soterline Oktatási Központban Bardóczy Zsuzsanna kommunikációs szakértő előadásával a generációk jobb megértését segítette, játékos feladatai pedig nemcsak megnevettettek minket, de az együttműködési és rajzolási képességeinket is fejlesztették. Kellett egy-két nap, mire az elhangzottak és a Zsuzsa új megközelítési módjai leülepedtek bennünk, de bizonyára mindenki hozott néhány hasznos gondolatot magával a tarsolyában. Köszönet a program megszervezéséért fórumunk vezetőjének, Dóra Hajnalkának, a helyszín biztosításáért pedig Szótér Ellának! Képek itt!    

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

A startupok és az innováció helye és szerepe a családi vállalatoknál - Beszámoló az októberi klubról

Közel 30 családból több, mint 50-en vettek részt október 3-án a klubon a Marriott Hotelben. Képek itt. Varga Szabolcs (Bank Guttmann) előadását az induló vállalkozások helyéről és szerepéről a családi vagyonmegosztásban ide kattintva tudod letölteni. Várdy Zoltán (Design Terminal) előadása az innováció szerepéről egy családi vállalat fejlődésében ide klikkelve érhető el.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Női utódok ügyvezető szerepben - Beszámoló a szeptemberi klubról 1. rész

20 családból 40-en gyűltünk össze szeptember 12-én az első őszi klubon a Marriottban. Képek ittCsizmadia Edit, A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szakmai vezetője előadásában a magyarországi vállalatok fenntartható gyakorlatairól beszélt. Prezentációját ide kattintva tudod letölteni.

Deák Brigi (Biofilter) panelbeszélgetés keretében a felelős vállalatirányításról és a következő generációk támogatásáról kérdezte lendületes, fiatal, második generációs női ügyvezető tagjainkat: Egyed Lindát (Fino-Food), Berger Timit (Magyar Pénzügyi Közvetítő) és Magyar Katát (Trans Lex Work).

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Gyakorlati projekt a Corvinus Egyetem mesterszakos hallgatóival

Ahogy a korábbi években is, a Corvinus Egyetem a számára stratégiailag fontos cégeknek és más szervezeteknek 3 fős mesterszakos hallgatói csapatok munkavégzését ajánlja fel a Gyakorlati projekt tárgy keretében. A csapatok munkája szeptember végétől december elejéig tart és teljesen ingyenes. A részletes ismertetőhöz kattints ide!

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Szeptember 19., Csütörtök