Gabriel A. Brennauer, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető elnökségi tagja kis- és középvállalatok életében élte meg a családi vállalatok problémáit és kihívásait, de amikor benne dolgozott, nem látta a fától az erdőt.

Az élet úgy hozta, hogy az egyetem elvégzése után 26 éves korában tudományos háttérrel, de üzleti tapasztalatok nélkül átvegye a családi vállalatuk vezetését. Nem a saját döntése volt. Azért volt szükség erre, hogy életben maradhasson a cég, amit ő gyerekkora óta ismert és otthonának tekintett. Ilyen örökség átvétele kereszt is lehet, ha muszájból, erkölcsi kötelességből történik. Az ő belépése sikeres volt - még mindig él a cég -, szemben az egyik unokatestvérével, aki később a túl nagy teher miatt öngyilkosságot követett el.

A családi cég után egy brazil céget vezetett, ahol csak a fiú családtagok dolgozhattak, a lányok pedig csak részvényesként lehettek jelen a cég életében. A sok testvér és unokatestvér között nehéz volt összhangot teremteni.

Magyarországon jórészt középvállalatokról beszélhetünk. Az alapító tulajdonos a vezető, ő tölti be a kulcsszerepet. Az első generációsok termék orientáltak és nem piac- vagy ügyfélorientált emberek. Ez kincsként is felfogható, de gyakran kockázatot is jelent. Szellemisége a cégnek is kulcsfontosságú. Van, aki csak a saját cégével foglalkozik és nem hajlandó kitekinteni a piac irányába. Van, aki az alkalmazottak irányába sem nyit és nem bátorítja az alkalmazottakat arra, hogy kreatívak legyenek. Sokan nem is szeretnének tovább növekedni, inkább megmaradnak egy elért szinten. Pedig a kifelé nyitás, a forrásmegosztásban és a tudástranszferben való részvétel szükséges.

Saját tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a piacokat nemzetközi szinten is ismerni kell. Ő csak regionális szervezet részeként tudott annak idején túlélni. Érdemes tehát a határokat átlépni és más országoktól tanulni. Mindig a legjobb külső segítséghez kell folyamodni, ez segít az orientációban. Az igazi szakértő drága, de megtérül. Ismerősök és barátok tanácsaira nem alapozhatunk.

Azt tanácsolja a magyar vállalkozóknak, hogy fektessenek az emberekbe és nemcsak pénzügyi értelemben. Ha nincs jó HR-s, kockázat keletkezik, a HR erőforrásokat pedig strukturált módon érdemes fejleszteni. Élni kell az állam által biztosított eszközökkel, de kell egy megfelelő hozzáállás is a vállalatokban a fejlődéshez. Ha ez hiányzik, akkor a külső erőforrások is hiábavalók.

Így aztán a pénzügyi vezetőnk kérdésére: „Mi van, ha befektetünk az emberekbe és elhagyják a céget?” vállaltvezetőként kérdéssel válaszolhatunk: „Mi van, ha nem fektetünk be és ott maradnak??

A fórumról

Friss hírek

Találkozás X, Y, Z-vel és esetleg Alphával

Szeptember 26-án a Soterline Oktatási Központban Bardóczy Zsuzsanna kommunikációs szakértő előadásával a generációk jobb megértését segítette, játékos feladatai pedig nemcsak megnevettettek minket, de az együttműködési és rajzolási képességeinket is fejlesztették. Kellett egy-két nap, mire az elhangzottak és a Zsuzsa új megközelítési módjai leülepedtek bennünk, de bizonyára mindenki hozott néhány hasznos gondolatot magával a tarsolyában. Köszönet a program megszervezéséért fórumunk vezetőjének, Dóra Hajnalkának, a helyszín biztosításáért pedig Szótér Ellának! Képek itt!    

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

A startupok és az innováció helye és szerepe a családi vállalatoknál - Beszámoló az októberi klubról

Közel 30 családból több, mint 50-en vettek részt október 3-án a klubon a Marriott Hotelben. Képek itt. Varga Szabolcs (Bank Guttmann) előadását az induló vállalkozások helyéről és szerepéről a családi vagyonmegosztásban ide kattintva tudod letölteni. Várdy Zoltán (Design Terminal) előadása az innováció szerepéről egy családi vállalat fejlődésében ide klikkelve érhető el.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Női utódok ügyvezető szerepben - Beszámoló a szeptemberi klubról 1. rész

20 családból 40-en gyűltünk össze szeptember 12-én az első őszi klubon a Marriottban. Képek ittCsizmadia Edit, A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szakmai vezetője előadásában a magyarországi vállalatok fenntartható gyakorlatairól beszélt. Prezentációját ide kattintva tudod letölteni.

Deák Brigi (Biofilter) panelbeszélgetés keretében a felelős vállalatirányításról és a következő generációk támogatásáról kérdezte lendületes, fiatal, második generációs női ügyvezető tagjainkat: Egyed Lindát (Fino-Food), Berger Timit (Magyar Pénzügyi Közvetítő) és Magyar Katát (Trans Lex Work).

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Gyakorlati projekt a Corvinus Egyetem mesterszakos hallgatóival

Ahogy a korábbi években is, a Corvinus Egyetem a számára stratégiailag fontos cégeknek és más szervezeteknek 3 fős mesterszakos hallgatói csapatok munkavégzését ajánlja fel a Gyakorlati projekt tárgy keretében. A csapatok munkája szeptember végétől december elejéig tart és teljesen ingyenes. A részletes ismertetőhöz kattints ide!

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Szeptember 19., Csütörtök