Angela Merkel szerint a családi vállalat egy tartás, egy viselkedés, nem pedig egy szervezeti forma. Ez különbözteti meg őket a többi vállalkozástól. Dr. Heinzelmann Virág a férje oldalán, a családi tanács elnökeként vesz részt a Blanc & Fischer Family Holding életében, mely a családok konyhájában hagy nyomot maga után. A két család története 90 évre nyúlik vissza. 

Heinz Blanc és Karl Fischer - egy zseniális fejlesztő és egy kiváló üzletember – egy étteremben döntötte el, hogy közösen folytatják az utat. Ma már a 4. generáció is megjelent a cégben, a 2. generációnak pedig van még élő képviselője. A családtagok csak tulajdonosok. Az operatív vezetésben nem vesznek részt, csak az ellenőrző szervezetben képviselik a családot.  A családtagok sokáig csak a taggyűlésen találkoztak, a magánéletben nem. 20 éve kezdődött a tudatos közeledés, 10 éve pedig a családtagok rendszeres találkozása. Évi egy családi napon, egy rendkívüli taggyűlésen és egy háromnapos hétvégén vesz részt a teljes család. Ezen alkalmakkor a vállalat vezetői mindig bemutatják az új termékeket az innovációs területekről.

Családi alkotmányukat – melyben rögzítették a közös értékeket - 2 év alatt dolgozták ki külsős szakmai segítséggel.

Üzletrészt a nem vérszerinti rokonok és a házastársak nem kaphatnak. 8 éve családi szövetséget hoztak létre, melynek tagjai a családtagok, a házastársak és azok a gyerekek, akik még nem tulajdonosok. A szövetség feladata arról gondoskodni, hogy mindenki beletanuljon a tulajdonosi pozícióba. Tudatos összetartozásra, felelősségteljes együttműködésre, közös gondolkodásra, közös értelmezésre és feltétlen bizalomra nevelik a családtagokat. Ennek erősítését segíti elő a családok oktatása és a családi programok.

A tulajdonosi kompetenciák fejlesztéséhez a családtagokkal megismertetik a vállalatot, képessé teszik őket a döntéshozatalra, felkeltik az érdeklődésüket a részterületek iránt és erősítik a személyes kommunikációt. Ehhez egy szervezett tanulási programot dolgoztak ki a családon belül egyensúlyt teremtve a tradíció és az innováció között. A program keretében a gyerekek tanműhelyeket látogathatnak, lányos napokon, tini projektekben vehetnek részt, vállalhatnak diákmunkát, gyakorlatot, nemzetközi telephelyeken akár többhónapos gyakorlatokat is, a képzési centrumban pedig gyakorlati bemutatók és a vállalati folyamatok megismertetése zajlik. Szükséges volt egy hierarchia felállítása is a racionalitás és az empátia fenntartása mellett. Van egy kommunikációs platformjuk is.

Tudásszinttől függően kisebb családi vállalkozásnál elegendő lehet egy szakértő, egy többnapos rendezvény vagy esetleg néhány külső képzésen való részvétel.

Mindig fel kell mérni a családi vállalkozást, a családot és a tagokat, akiknek az ismereteit bővíteni szeretnénk. Előre tisztázandó, ki vehet részt és kinek kell részt venni az adott programokon, milyen gyakorisággal és kinek a költségére.

A családi tanács a Blanc & Fischer-nél csak a családdal foglalkozik, döntéseik a vállalat életére nincsenek hatással. Cél a család összetartása, az alkotmányban lefektetett értékek ápolása és a családtagok magasszintű képzéséről való gondoskodás.

A családnak nem célja, hogy a családtagok a vállalatnál dolgozzanak, de nem is tiltja meg, viszont egy családtag szigorúan csak ugyanolyan feltételekkel vállalhat munkát a cégnél, mint egy külsős.

A családtagok a céget a világ bármely részén meglátogathatják.

Minden családtagnak kötelező házassági vagyonjogi szerződést kötni, végrendelkezni és a köteles részek tekintetében megfelelő rendelkezéseket hozni.

A család legfontosabb értékei a hosszútávú gondolkodás, a tudatosan hosszútávra szóló döntések, a családi vállalati forma megtartása, a munkavállalók támogatása, képzése és megtartása, az innováció, a feltalálói szellem, a felelősség a társaságért és az emberek életminőségének javítása.

A fórumról

Friss hírek

A stratégia tervezés szükséglete és gyakorlata a családi vállalkozásoknál

A stratégia és a taktika megkülönböztetésével kezdte előadását Dr. Tomcsányi Péter, a Prime Rate Kft. ügyvezető tulajdonosa a 19. K&H Családi Vállalatok Klubján február 19-én. A stratégiában azt fogalmazzuk meg, hogy a hosszabb távú célok érdekében milyen cselekvéseket fogunk elvégezni, szemben a taktikával, mely a célok elérését szolgáló rövidtávú lépések sorozatát jelenti.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2020. Február 28., Péntek

Mítosz és gyakorlat: a stratégia jelentősége a gyakorlatban

A stratégia egy meghatározó alapja a vállalat irányításának, viszont a cél nem csak egy jól megírt dokumentum elkészítése, hanem egy valódi terv, amely irányt ad a megvalósításhoz és az ahhoz kapcsolódó képességek kiépítéséhez tudtuk meg Juhász Lászlótól, a Boston Consulting Group ügyvezető igazgatójától a 19. K&H Családi Vállalatok Klubján február 19-én.

A BCG egy 60 éves globális vezetési tanácsadó vállalat, mely kezdetben különböző iparágakban vizsgálta a sikeres stratégiákat. A cég az utóbbi 5 évben a duplájára növekedett, Magyarországon pedig regionális központként működik 1997 óta. A diverzitás náluk nem csak szlogen, ténylegesen is sok iparágban vannak jelen. Ügyfeleik között nemcsak multik, hanem tradicionális magyar vállalatok is megfordulnak, melyek sokszor a legérdekesebb projekteknek bizonyulnak.   

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2020. Február 28., Péntek

Kisvárdán jártunk

November 15-én 20 családból közel 50-en vettünk részt a Master Good gyárlátogatáson, melynek során meglátogattuk az új szervesanyag kezelő központjukat Nyírjákón, majd a csirkefeldolgozó gyárukat Kisvárdán. Nagy élmény volt a különlegesen finom csirkehúsokból készült ebéd és vacsora és a család történetét bemutató megható kisfilm is.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. November 19., Kedd

Konfliktuskezelés felsőfokon - Beszámoló a novemberi klubról

17 családból közel 40 családtag vett részt november 7-én a klubon a Marriott Hotelben, melynek központi témája a mediáció volt. Meghívott előadónk - Dr. Gulyás Kálmán - szerint az emberiség története azonos a konfliktusok történetével, hiszen az emberi élet alapvető tapasztalata a konfliktus.

A klubon készült képekhez kattints ide!

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. November 19., Kedd