Angela Merkel szerint a családi vállalat egy tartás, egy viselkedés, nem pedig egy szervezeti forma. Ez különbözteti meg őket a többi vállalkozástól. Dr. Heinzelmann Virág a férje oldalán, a családi tanács elnökeként vesz részt a Blanc & Fischer Family Holding életében, mely a családok konyhájában hagy nyomot maga után. A két család története 90 évre nyúlik vissza. 

Heinz Blanc és Karl Fischer - egy zseniális fejlesztő és egy kiváló üzletember – egy étteremben döntötte el, hogy közösen folytatják az utat. Ma már a 4. generáció is megjelent a cégben, a 2. generációnak pedig van még élő képviselője. A családtagok csak tulajdonosok. Az operatív vezetésben nem vesznek részt, csak az ellenőrző szervezetben képviselik a családot.  A családtagok sokáig csak a taggyűlésen találkoztak, a magánéletben nem. 20 éve kezdődött a tudatos közeledés, 10 éve pedig a családtagok rendszeres találkozása. Évi egy családi napon, egy rendkívüli taggyűlésen és egy háromnapos hétvégén vesz részt a teljes család. Ezen alkalmakkor a vállalat vezetői mindig bemutatják az új termékeket az innovációs területekről.

Családi alkotmányukat – melyben rögzítették a közös értékeket - 2 év alatt dolgozták ki külsős szakmai segítséggel.

Üzletrészt a nem vérszerinti rokonok és a házastársak nem kaphatnak. 8 éve családi szövetséget hoztak létre, melynek tagjai a családtagok, a házastársak és azok a gyerekek, akik még nem tulajdonosok. A szövetség feladata arról gondoskodni, hogy mindenki beletanuljon a tulajdonosi pozícióba. Tudatos összetartozásra, felelősségteljes együttműködésre, közös gondolkodásra, közös értelmezésre és feltétlen bizalomra nevelik a családtagokat. Ennek erősítését segíti elő a családok oktatása és a családi programok.

A tulajdonosi kompetenciák fejlesztéséhez a családtagokkal megismertetik a vállalatot, képessé teszik őket a döntéshozatalra, felkeltik az érdeklődésüket a részterületek iránt és erősítik a személyes kommunikációt. Ehhez egy szervezett tanulási programot dolgoztak ki a családon belül egyensúlyt teremtve a tradíció és az innováció között. A program keretében a gyerekek tanműhelyeket látogathatnak, lányos napokon, tini projektekben vehetnek részt, vállalhatnak diákmunkát, gyakorlatot, nemzetközi telephelyeken akár többhónapos gyakorlatokat is, a képzési centrumban pedig gyakorlati bemutatók és a vállalati folyamatok megismertetése zajlik. Szükséges volt egy hierarchia felállítása is a racionalitás és az empátia fenntartása mellett. Van egy kommunikációs platformjuk is.

Tudásszinttől függően kisebb családi vállalkozásnál elegendő lehet egy szakértő, egy többnapos rendezvény vagy esetleg néhány külső képzésen való részvétel.

Mindig fel kell mérni a családi vállalkozást, a családot és a tagokat, akiknek az ismereteit bővíteni szeretnénk. Előre tisztázandó, ki vehet részt és kinek kell részt venni az adott programokon, milyen gyakorisággal és kinek a költségére.

A családi tanács a Blanc & Fischer-nél csak a családdal foglalkozik, döntéseik a vállalat életére nincsenek hatással. Cél a család összetartása, az alkotmányban lefektetett értékek ápolása és a családtagok magasszintű képzéséről való gondoskodás.

A családnak nem célja, hogy a családtagok a vállalatnál dolgozzanak, de nem is tiltja meg, viszont egy családtag szigorúan csak ugyanolyan feltételekkel vállalhat munkát a cégnél, mint egy külsős.

A családtagok a céget a világ bármely részén meglátogathatják.

Minden családtagnak kötelező házassági vagyonjogi szerződést kötni, végrendelkezni és a köteles részek tekintetében megfelelő rendelkezéseket hozni.

A család legfontosabb értékei a hosszútávú gondolkodás, a tudatosan hosszútávra szóló döntések, a családi vállalati forma megtartása, a munkavállalók támogatása, képzése és megtartása, az innováció, a feltalálói szellem, a felelősség a társaságért és az emberek életminőségének javítása.

A fórumról

Friss hírek

Találkozás X, Y, Z-vel és esetleg Alphával

Szeptember 26-án a Soterline Oktatási Központban Bardóczy Zsuzsanna kommunikációs szakértő előadásával a generációk jobb megértését segítette, játékos feladatai pedig nemcsak megnevettettek minket, de az együttműködési és rajzolási képességeinket is fejlesztették. Kellett egy-két nap, mire az elhangzottak és a Zsuzsa új megközelítési módjai leülepedtek bennünk, de bizonyára mindenki hozott néhány hasznos gondolatot magával a tarsolyában. Köszönet a program megszervezéséért fórumunk vezetőjének, Dóra Hajnalkának, a helyszín biztosításáért pedig Szótér Ellának! Képek itt!    

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

A startupok és az innováció helye és szerepe a családi vállalatoknál - Beszámoló az októberi klubról

Közel 30 családból több, mint 50-en vettek részt október 3-án a klubon a Marriott Hotelben. Képek itt. Varga Szabolcs (Bank Guttmann) előadását az induló vállalkozások helyéről és szerepéről a családi vagyonmegosztásban ide kattintva tudod letölteni. Várdy Zoltán (Design Terminal) előadása az innováció szerepéről egy családi vállalat fejlődésében ide klikkelve érhető el.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Női utódok ügyvezető szerepben - Beszámoló a szeptemberi klubról 1. rész

20 családból 40-en gyűltünk össze szeptember 12-én az első őszi klubon a Marriottban. Képek ittCsizmadia Edit, A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szakmai vezetője előadásában a magyarországi vállalatok fenntartható gyakorlatairól beszélt. Prezentációját ide kattintva tudod letölteni.

Deák Brigi (Biofilter) panelbeszélgetés keretében a felelős vállalatirányításról és a következő generációk támogatásáról kérdezte lendületes, fiatal, második generációs női ügyvezető tagjainkat: Egyed Lindát (Fino-Food), Berger Timit (Magyar Pénzügyi Közvetítő) és Magyar Katát (Trans Lex Work).

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Gyakorlati projekt a Corvinus Egyetem mesterszakos hallgatóival

Ahogy a korábbi években is, a Corvinus Egyetem a számára stratégiailag fontos cégeknek és más szervezeteknek 3 fős mesterszakos hallgatói csapatok munkavégzését ajánlja fel a Gyakorlati projekt tárgy keretében. A csapatok munkája szeptember végétől december elejéig tart és teljesen ingyenes. A részletes ismertetőhöz kattints ide!

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Szeptember 19., Csütörtök