A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Közhasznú* Egyesületetet (röviden FBN-H) 2009 novemberében régóta sikeres hazai vállalkozó családok alapították.

Küldetésünk

A hosszú távon felelős hazai családi vállalatok gazdasági és társadalmi értékteremtésének támogatása, melynek középpontjában a tulajdonos családok generációi közötti és azokon belüli együttműködés fejlesztése áll családi, tulajdonosi és menedzsment vonatkozásban. A támogatás képzési-kutatási, érték- és érdekképviseleti, nemzetközi és regionális együttműködési területeken valósul meg.

 

„Okos embernek a nagyapja ültet diófát!”

Célunk a felelős családi vállalkozások létrehozásának és működtetésének elősegítése annak érdekében, hogy a családi vállalkozások által felhalmozott materiális és immateriális értékek hosszútávon hozzájáruljanak a családok, a vállalkozások és a nemzeti kultúra fejlődéséhez, valamint a felhalmozott megtakarítások Magyarországon maradjanak működő tőke formájában. Ezen cél megvalósulásához az Egyesület szakmai, integrációs, képzési, kutatási támogatást nyújt, valamint elősegíti a felelős családi vállalkozások együttműködését, tapasztalatcseréjét és érdekérvényesítését. Az Egyesület olyan felelős családi vállalkozásokat támogat, segít és integrál, amelyek célja a társadalmi szerepvállalás, a munkahelyek létesítése és fenntartása, a szociális integráció elősegítése, továbbá a családi vállalkozási modell meghonosítása, fenntartása és fejlesztése a jövő nemzedékek számára. Az Egyesület közvetíti a más országokban kialakult tapasztalatokat és tudást Magyarország irányába, valamint tagként részt vesz a The Family Business Network International (23, Chemin de Bellerive, B.P. 915, 1001 Lausanne, Switzerland) nemzetközi szervezet munkájában.

Az egyesület tagjai

FBN-H (Family Business Network Hungary) Családi Vállalkozók, Vállalat Tulajdonosok és Vállalkozó Családok Egyesülete

Mit nyújt az Egyesület a partnereinek?

Egyesületünk együttműködést kínál olyan partnereknek, akik szervezetünk családi vállalatainak gazdasági életét pozitívan befolyásolhatják, céljaik elérését segíthetik.

Az Egyesület célja

A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Közhasznú* Egyesületetet (röviden FBN-H) 2009 novemberében régóta sikeres hazai vállalkozó családok alapították.