A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Közhasznú* Egyesületetet (röviden FBN-H) 2009 novemberében régóta sikeres hazai vállalkozó családok alapították.

 

Küldetésünk
A hosszú távon felelős hazai családi vállalatok gazdasági és társadalmi értékteremtésének támogatása.
Középpontjában a tulajdonos családok generációi közötti és azokon belüli együttműködésének fejlesztése áll családi, tulajdonosi és menedzsment ügyekben.
A támogatás képzési-kutatási, érték- és érdekképviseleti, nemzetközi és regionális együttműködési területeken valósul meg.

„Okos embernek a nagyapja ültet diófát!”

Felelős családi vállalkozások létrehozásának és működtetésének elősegítése annak érdekében, hogy a családi vállalkozások által felhalmozott materiális és immateriális értékek hosszútávon hozzájáruljanak a családok, a vállalkozások és a nemzeti kultúra fejlődéséhez valamint a felhalmozott megtakarítások Magyarországon maradjanak működő tőke formájában. A felelős családi vállalkozások létrehozásához és működtetéséhez az Egyesület szakmai, integrációs, képzési, kutatási támogatást nyújt, valamint elősegíti a felelős családi vállalkozások együttműködését, tapasztalatcseréjét és érdekérvényesítését. Az Egyesület olyan felelős családi vállalkozásokat támogat, segít és integrál, amelyek célja a társadalmi szerepvállalás, a munkahelyek létesítése és fenntartása, a szociális integráció elősegítése, a családi vállalkozási modell meghonosítása, fenntartása és fejlesztése a jövő nemzedékek számára. Az Egyesület közvetíti a más országokban kialakult tapasztalatokat és tudást Magyarország irányába, valamint részt vesz a The Family Business Network (23, Chemin de Bellerive, B.P. 915, 1001 Lausanne, Switzerland) és hasonló egyesületek nemzetközi szervezeteiben.

 

 

Az egyesület tagjai

FBN-H (Family Business Network Hungary) Családi Vállalkozók, Vállalat Tulajdonosok és Vállalkozó Családok Egyesülete

Mit nyújt az Egyesület a partnereinek?

Egyesületünk együttműködést kínál a szervezetben közreműködő családi vállalatok gazdasági életét befolyásoló, jobbító célok megvalósítása érdekében.

Az Egyesület célja

A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Közhasznú* Egyesületetet (röviden FBN-H) 2009 novemberében régóta sikeres hazai vállalkozó családok alapították.